EğitimRepeater Nedir, Ne İşe Yarar? Repeater Özellikleri Nelerdir?

Repeater Nedir, Ne İşe Yarar? Repeater Özellikleri Nelerdir?

15.12.2021 - 02:59 | Son Güncellenme:

Günlük hayatın akışında önemli bir yere sahip olan güçlerin başında internet yer alır. Bulunduğunuz ortamın genişliğine göre internet sağlayıcınızın yetersiz kaldığı bazı bölgeler olabilir. Repeater sayesinde zayıf ya da çok düşük olan interneti yüksek bir seviyeye de taşıyabilirsiniz. Repeater nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

Repeater Nedir, Ne İşe Yarar Repeater Özellikleri Nelerdir

Daha uzun mesafelerdeki bölgelere interneti, hızını hiç bozmadan taşıyan cihaza sinyal tekrarlayıcı adı verilir.

Repeater Nedir?

Repearter, daha uzun mesafelere interneti hızını hiç bozmadan ileten bir sinyal tekrarlayıcıdır. Repeater, çalışma prensibi gereğince tek bir segmentten öbürüne sinyal aktarımı şeklinde gerçekleştirir. Sinyal tekrarlayıcılar ise, iki Ethernet arasında alıcı ve verici arasında ilişki kuran önemli bir yapıya sahiptir. Bu nedenle de, alıcı ve vericiyi değiştirerek birbirinden daha farklı fiziksel ortamları da bir araya getirebilirsiniz.

Repeater Ne İşe Yarar?

Repeater sinyal tekrarlamaya ve internetim hızını düşürmeden daha uzak mesafelere ulaştırmaya yarar. Sinyal tekrarlayıcılar, genel olarak ortamdaki engelleri önemli ölçüde azaltarak interneti çok daha verimli bir şekilde kullanabilmeniz için tasarlanır. Modüler bir sinyal tekrarlayıcı tercih edilerek bir binaya ait olan tüm kabloları merkezileştirebilir ve yapılandırma da gerçekleştirebilirsiniz.

Repeater Özellikleri Nelerdir?

Sinyal tekrarlayıcının aktif bir şekilde kullanılabilmesi için bazı kabloların eksiksiz bir şekilde bulunması gerekir. Bu nedenle de, Repeater cihazlarında her zaman sarı renkli bir kablo bulunur. Bu sarı kabloların biri Ethernet çıkışı bir diğeri ise, telefon için kullanılır.