EğitimPolarizasyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Polarize Etmek Ne Demek?

Polarizasyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Polarize Etmek Ne Demek?

13.09.2022 - 01:44 | Son Güncellenme:

Polarizasyon kelimesi bir fizik terimi olarak bilinmektedir. Polarizasyon kelimesinin kutuplanma anlamına geldiğini söylemekte mümkündür. Dalganın hareket yönüne dik olarak gelen ve düzlemdeki yönünü tanımlayan ve yansıyan dalgaların bir özelliği olarak ifade edilebilir. Polarizasyon özellikle dalga yayılımı ile ilgilenilen alanlarda sıklıkla kullanılmakta olan bir ifade olarak bilinmektedir. İşte, polarizasyon hakkında merak edilen detaylar.

Polarizasyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Polarize Etmek Ne Demek

Polarizasyon birçok farklı alanda kullanılmakta olan bir fizik terimi olarak ifade edilebilir. Özellikle dalga yayılımı ile ilgilenen alanlarda polarizasyon oldukça önemli bir yere sahip olarak bilinmektedir. Genel olarak polarizasyon; sismoloji, uziletişim ve optik gibi bilim ve teknoloji alanlarında sıklıkla kullanılmaktadır. 

Haberin Devamı

 Polarizasyon Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

 Polarizasyon kelimesinin dilimize Fransızcadan geçen bir kelime olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Türk dil kurumuna göre ise polarizasyon kelimesinin sözlük anlamı, kutuplanma ve polarlama olarak ifade edilebilir. Fizikte, ışık dalgalarının bir doğrultu veya düzlem üzerinde yayılması da polarizasyon olarak ifade edilebilir. 

 Polarize Etmek Ne Demek?

 Polarize etmek kelimesi, genel olarak ışığı polarize etmek şeklinde kullanılmaktadır. Parlak bir yüzeye yansıyan ışığın kısmen polarize olduğunu söylemek mümkündür. Dalganın hareket yönüne dik bir şekilde gelen düzlemdeki salınımların yönünü tanımlayan ve yansıyan dalgaların özelliği polarizasyon olarak ifade edilebilir. Polarize etmek aynı zamanda güneş parlamalarının ve yansımalarının gözü etkilememesi için kullanılan bir teknolojidir. Bu nedenle polarizasyon optik alanlarda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. 

 

Yazarlar