EğitimPeygamber Kılıcı Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

Peygamber Kılıcı Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

03.09.2021 - 03:48 | Son Güncellenme:

Peygamber kılıcı çiçeği ismi ile bilinen özellikle iç mekan süs bitkisi olan bu çiçeğin en önemli özelliği görsel olarak bir kılıcı andırmasıdır. Halk arasında kılıç çiçeği olarak da bilinir. Bu çiçeğin birkaç çeşidi ve rengi vardır. Peygamber kılıcı çiçeği nedir sizler için derledik.

Peygamber Kılıcı Çiçeği Nedir Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir


Çiçek mekanlara daha rahat ve şık bir görüntü verir. Bakımının kolay olması ve yapraklarını dökmemesi sayesinde pek çok ofis ya da işyerinde mekanı güzelleştirme özelliği ile tercih edilir.

Peygamber Kılıcı Çiçeği Nedir?

Peygamber kılıcı çiçeği, kılıç görünümünde yaprakları olan ve genellikle de düz bir şekilde uzayarak geliştiği gibi gelişme sırada etrafında küçük yavru yapraklar çıkan bir iç mekan süs bitkisidir. Halk dilinde bu çiçeğe, kılıç çiçeği ya da paşa kılıcı da denir.

Peygamber Kılıcı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Peygamber kılıcı çiçeği bakımı, kenarlarında ortaya çıkan yumruları nedeniyle saksısı dar geldiği zaman yapılır. Toprağının yumuşak ve mineral bakımından zengin olması arada sırada toprağının yenilenmesi gerekir. Peygamber kılıcı çiçeğinin sulama dengesinin çok iyi bir şekilde ayarlanması gerekir. Sulama konusunda oldukça hassas bir yapıdadır. Çiçeğin bakımı yapılırken saksının dip kısımlarının geçirgen olması için taş ya da odun parçaları eklenebilir.

Peygamber Kılıcı Çiçeği Özellikleri

Peygamber kılıcı çiçeğinin en önemli özelliği diğer çiçekler gibi çiçek açmayıp düz bir şekilde büyüyerek kılıç şeklinde çoğalmasıdır. Az ışıkta be az bir bakımla rahatlıkla yetişebilir.