25.05.2021 - 15:30 | Son Güncellenme:
Palm yağı, palmiye meyvelerinden elde edilen ve kullanılan bir yağ türüdür. Palm yağının çok fazla tüketilmemesi dışında, sağlığa herhangi bir zararı bulunmuyor.
Palm Yağı Nedir? Nasıl Elde Edilir?
Kullanılan yağ türleri, kişiler tarafından araştırılabiliyor. Palm yağları da, yağ türleri arasında yer alan özel bir yağdır. Hangi durumlarda kullanıldığı ve nasıl elde edildiği en çok araştırılma yapılan bir konudur. Palm yağı, palmiye meyvelerinden elde edilerek kullanılıyor. Palmiye meyvelerinin çekirdek dışındaki kısımlarında %50 oranında yağ bulunuyor.
Palmiye meyvelerinden hem palm yağı, hem de palm çekirdek yağı çıkarılıyor. Palm yağı içeriğinde, E Vitamini bulunuyor. Yüksek seviyede yer alan E vitamini, palm yağının ön plana çıkmasını sağlıyor. Palm yağı birçok üründe kullanılabiliyor. Palm yağının kullanıldığı ürünler şu şekildedir;
Dondurma
Kekler
Margarin
Hamurlu tatlı türleri
Kurabiyeler
Palm Yağının Zararları Nelerdir?
Palm yapı hakkında bilgisi olan bireyler, zararları olup olmadığını araştırarak bir bilgi sahibi olmak istiyor. Palm yağının, insan sağlığına büyük risk oluşturma durumu bulunmuyor. Tüm yağlar gibi, fazla tüketilmesiyle birlikte insan vücuduna zararları olabiliyor. Normal ve belirlenen miktarlarda palm yağının kullanılması, insan sağlığına zarar vermeyecektir. Palm yağı içerisinde doymuş yağ bulunur. Doymuş yağ tüketiminin sınırlandırılması, tüm dünyada paylaşılan bir bilgidir. Doymuş yağlar, insan vücuduna etki eden ve zamanla zarar veren bir yağ türüdür.