EğitimOynamaz Eklemler Nelerdir? Oynamaz Eklemler Nerede Bulunur?

Oynamaz Eklemler Nelerdir? Oynamaz Eklemler Nerede Bulunur?

03.06.2021 - 05:54 | Son Güncellenme:

Bir bütünün parçaları halinde eklemler insan vücudunda bir araya gelir. Bu bağlamda bulundukları yere bağlı olarak farklı türde eklem yapıları bulunur. Peki oynamaz eklemler nelerdir? Oynamaz eklemler nerede bulunur? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Oynamaz Eklemler Nelerdir Oynamaz Eklemler Nerede Bulunur


Canlı vücudunda oynar ve oynamaz iki farklı eklem türü bulunmaktadır. Amacına bağlı olarak bu eklemler vücudun farklı bölgelerinde yer alır. Bazı eklemler hareket yeteneği sağlarken bazıları ise güçlü bir bağlantı noktası oluşturur. Bu doğrultuda oynamaz eklemlerin oldukça önemli görevleri yer almaktadır. Vücudun farklı bölgelerinde yer alan eklemler olarak öne çıkarlar.

Oynamaz Eklemler Nelerdir?

Kafatası kemiklerinin birbirine eklendikleri noktalara oynamaz eklemler denir. Tıpkı bir testlerinin dişleri şeklinde bir araya gelirler ve bütünlük oluştururlar. Geçme şeklinde bir yapısı bulunan oynamaz eklemler, girinti ve çıkıntılar ile birbirine oynamayacak şekilde yerleşir. Böylece sabit kalması gereken vücudun bu bölgesindeki kısımlar, ayrıca etkin bir şekilde korunur. Zikzak görünümünde tam bir bütünlük sağlayan oynamaz eklemler, aynı zamanda oldukça güçlü bir yapıya sahiptir.

Oynamaz Eklemler Nerede Bulunur?

En merak edilen konular içerisinde bu açıdan oynamaz eklemlerin nerede bulunduğu geliyor. Önemli görevlere sahip olan oynamaz eklemler, kafatası gibi iskeletin hareket etmeyen kısımlarında yer almaktadır. Kemikler ile bir bütünlük oluşturmak suretiyle sabit şekilde oldukça güçlü bir etki yaratır. Oldukça sıkı bir yapıya sahiptir ve testere gibi dış görünüm üzerinden bir bütün haline gelirler. Tabii sadece kafatası değil aynı zamanda yüz bölgesindeki bazı kısımlarda da oynamaz eklemler bulunmaktadır. Böylece bir canlının yaşamı boyunca sabit bir şekilde kalır. Yapısal olarak ise oldukça güçlüdür ve ilgili bölgedeki alanı etkin bir şekilde korur. Adından da anlaşılacağı üzere herhangi bir oynar hareket yapısı bulunmaz.

 

Yazarlar