EğitimOverride Ne Demek, Türkçesi Nedir? Yazılımda Override Ne İşe Yarar?

Override Ne Demek, Türkçesi Nedir? Yazılımda Override Ne İşe Yarar?

24.08.2022 - 13:22 | Son Güncellenme:

Override kelimesi ile programlamada çok fazla karşılaşılmaktadır. İngilizce kökenli bir kelime olmakla birlikte Türkçesi geçersiz kılmak anlamını taşımaktadır. Yazılan kodun bir temel sınıfı ve bu sınıftan türetilen diğer sınıfları etkileyeceği zaman override kullanılmaktadır. Peki, override ne demek? Override Türkçesi nedir? Yazılımda override ne işe yarar, sizler için tüm ayrıntıları derledik.

Override Ne Demek, Türkçesi Nedir Yazılımda Override Ne İşe Yarar

 Yazılımcılar override anahtar sözcüğünü ekleyerek temel sınıftaki metotları geçersiz kılmaktadır. Override Nesneye Yönelimli Programlama konusunun yapı taşları arasında bulunmaktadır. Override kelimesini geçersiz kılma anlamının yanı sıra aşırı yükleme anlamı da taşımaktadır. 

Haberin Devamı

 Override Ne Demek?

 Oluşturulan sınıf yapılarında, üst sınıftan alt sınıfa geçiş sağlayacak metot yapılarının aktarıldığı alt sınıf yapısına uygun şekilde gövdesinin değiştirilmesi override olarak adlandırılmaktadır. Kurucu ve yapıcı metotlar için override kullanılamamaktadır. Yazılımda override kullanırken virtual ve override anahtar sözcüklerine de yer verilmektedir.

 Override Türkçesi Nedir?

 Override kelimesinin Türkçesi geçersiz kılmak olmaktadır. Her ne kadar geçersiz kılmak olarak Türkçeye çevrilse de anlam olarak tam karşılamamaktadır. 

 Yazılımda Override Ne İşe Yarar?

 İhtiyaç doğrultusunda kullanılan override anahtar sözcüğü, anlaşılır ve sade kod satırlarının oluşturulmasını sağlamaktadır. Bir sınıfın içerisinde bulunan metot yapılarının işlevlerinin nasıl uygulanacağının tanımlaması, override sayesinde kolayca gerçekleşmektedir. Yazılımda aynı metodun birden fazla uygulanabilmesi için override anahtar sözcüğü kullanılmaktadır. Bir metodun miras alınmaması gibi durumlarda, override anahtar sözcüğü işe yaramamaktadır. Yazılım alanında override ve overload anahtar sözcükleri, birbirleri ile çok defa karıştırılmaktadır.