EğitimOpsiyonlandı Ne Demek? Ev Ve Araç Satışında Opsiyonlandı Ne Anlama Gelir?

Opsiyonlandı Ne Demek? Ev Ve Araç Satışında Opsiyonlandı Ne Anlama Gelir?

31.03.2021 - 02:09 | Son Güncellenme:

Araba ve ev satışlarında kullanılan çeşitli terimler bulunmaktadır. Opsiyonlandı kelimesi de bunların arasında yer almaktadır. Opsiyonlandı kelimesi ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Opsiyonlandı Ne Demek Ev Ve Araç Satışında Opsiyonlandı Ne Anlama Gelir


Araba ve ev satışlarında satılmakta olan ürünün bir benzerinin gösterilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu sayede, kişi alacağı ürünün nasıl bir ürün olduğunu inceleyebilir. Bir ürün daha önceden satılmış olsa da eğer ürün teslim edilmemişse farklı müşterilere bu ürün gösterilmektedir. Böylelikle diğer müşterilere satılmakta olan ürünün tanıtımı gerçekleştirilebilir. Ancak bu durumda satılmış olan ürün için opsiyonlandı ifadesi kullanılmaktadır.

Opsiyonlandı Ne Demektir?

Opsiyonlandı kısaca ‘satıldı’ anlamına gelmektedir. Örneğin, “bu araba Ali Bey’e opsiyonlandı” ifadesinde o aracın Ali Bey’e satılmış olduğu ifade edilebilir. Araba ve ev gibi ürünler teslimatı anında gerçekleştirilen ürünler değildir. Bu süre içerisinde satılmış olan ürün bayide veya tanıtım ofislerinde beklemektedir ve farklı müşterilere gösterilebilmektedir.

Opsiyonlandı İfadesi Neden Kullanılır?

Bir araba bayisi içerisinde çeşitli arabalar bulunmaktadır. Bir kişi arabayı aldıktan birkaç gün sonra teslimatı gerçekleştirilmektedir. Bu süre boyunca araba bayide beklemektedir. Bayide bekleyen bu araç farklı kişilere gösterilebilmektedir. Farklı müşteriler bu arabayı inceleyerek sonraki gelecek olan araba hakkında bilgi edinebilmektedirler. Bu durumda, arabanın opsiyonlanmış olduğu sonradan gelen müşterilere bildirilir.