EğitimObrigado Ne Demek, Türkçesi Nedir? Obrigado Hangi Dil?

Obrigado Ne Demek, Türkçesi Nedir? Obrigado Hangi Dil?

07.09.2022 - 05:17 | Son Güncellenme:

Obrigado kelimesi yabancı kökenli bir sözcüktür ve anlamı ise iyiyim ya da teşekkür ederim şeklindedir. Genelde sorulan soruya verilen bir karşılık olarak kibarlık şeklinde öne çıkar. Obrigado ne demek, Türkçesi nedir? Obrigado hangi dil? Obrigado kelimesi hakkında merak edilenler.

Obrigado Ne Demek, Türkçesi Nedir Obrigado Hangi Dil

Obrigado kelimesi Portekizce kökenli bir sözcüktür. Türkçede yerleşik olarak bulunmaz ancak değişik amaçlar altında kullanılır. Dünya çapında ortak olarak bilinen ve anlamı ise teşekkür ederim ve iyiyim olan sözcüktür.

Obrigado Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Portekizce üzerinden Türkçeye çevrilmesi ile birlikte obrigado iyiyim anlamına gelmektedir. Aynı zamanda iyiyim gelmesi ile birlikte devamı olarak Teşekkür ederim şeklinde ön plana çıkar. Bu doğrultuda verilen soruya karşılık bir kibarlık olarak verilen cevaplar.

Obrigado Hangi Dil?

Teşekkür ederim ya da İyiyim gibi Türkçeye çevrilen obrigado kelimesi, köken olarak Portekizcedir. Genelde kalıp halinde dünya çapında bilinen ve farklı yerlerde amaca uygun kullanılan sözcükler içerisinde yer alır. Hem tek başına hem de cümlede kullanmak suretiyle iyiyim ve teşekkür ederim anlamlarına karşılık gelmektedir.