EğitimNatron Nedir, Ne İşe Yarar? Natron Nerede Bulunur?

Natron Nedir, Ne İşe Yarar? Natron Nerede Bulunur?

13.09.2022 - 16:25 | Son Güncellenme:

Natron genel olarak hidratlı doğal sodyum içerisinde yer alan malzemelerden biridir. Mısır ülkelerinde mumyalama işlemleri yapmak için kullanılan en önemli maddelerden biridir. Mumyalama tekniğinde iç organların kuru bir şekilde kalmasını ve bu şekilde mumyalama işleminin yapılmasını sağlamaktadır. Natron Meksika, Mısır, İran, Çin ve Kolombiyada bulunmaktadır. Mumyalama işleminin güvenli bir şekilde tamamlanması için üretilmektedir. Natron nedir, ne işe yarar ve natron nerede bulunur sizler için derledik.

Natron Nedir, Ne İşe Yarar Natron Nerede Bulunur

 Natron, doğal sodyum malzemelerinden biridir. Karbonat içerikli olan bu malzeme ile mumyalama işlemleri yapılmaktadır. Bir malzemeyi kurutma ya da güvenli bir şekilde muhafaza etme için de natron kullanılmaktadır. Mumyalama işlemlerinde iç organların güvenli bir şekilde kurutulması için de kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Natron Nedir ve Ne İşe Yarar?

 Natron, sodyum içerikli malzemelerden biridir. Karbonat ağırlıklı olan bu malzeme içerisinde hidratlı sodyum da bulunmaktadır. Çoğunlukla mumyalama işlemleri için kullanılmaktadır.

 Natron Nerede Bulunur?

 Natron malzemesi, Meksika, İran, Venüzela, Mısır, Çin ve Kolombiya ülkelerinde bulunan malzeme çeşitlerinden biri olarak üretimi yapılmaktadır.

 

Yazarlar