EğitimN2 Nedir, Neyin Simgesidir? Azot (N2) Özellikleri Nelerdir?

N2 Nedir, Neyin Simgesidir? Azot (N2) Özellikleri Nelerdir?

25.05.2022 - 17:30 | Son Güncellenme:

Periyodik cetvel üzerinden kimyasal kapsamda birçok farklı madde ve element yer alır. Bunlardan biri olarak N2 ön plana çıkıyor. Peki, N2 nedir, neyin simgesidir? Azot (N2) özellikleri nelerdir? İşte öne çıkan farklı detaylar.

N2 Nedir, Neyin Simgesidir Azot (N2) Özellikleri Nelerdir

Taşımış olduğu görev ile beraber doğada N2 önemli bir yere sahiptir. Özellikle canlı yaşamın sürdürülebilmesi noktasında taşımış olduğu görevler ile beraber öne çıkar.

Haberin Devamı

 N2 Nedir, Neyin Simgesidir?

 N2 azot olması ile beraber aynı zamanda nitrojen olarak bilinir. Genel çerçevede havanın %78 kadarını oluşturur ve oksijen ile yer değiştirir. O yüzden bu durum oksijenin kullanılmasını mümkün olmadığı zamanlarda neden azot kullanıldığını açık şekilde göstermektedir. Bu sebepten dolayı yaşam açısından ve yaşamın devam etmesi konusunda oldukça önemlidir. Aynı zamanda hem azot hem de nitrojenin simgesi olarak ön plana çıktığını ifade etmek mümkün. Çünkü her ikisi de doğal ortamda ve yaşamda aynı anlam üzerinden ele alınır.

 Azot (N2) Özellikleri Nelerdir?

 Belli başlı özellikleri ile beraber periyodik cetvel üzerinden ve kimyasal açıdan N2 ön plana çıkar.

 - Serbest azot 2 atomlu molekül halde bulunur.

Haberin Devamı

 - N2 simgesi üzerinden ifade edilir.

 - Atom numarası 7’dir.

 - Atom ağırlığı 14, 0067’dir.

 - Kaynama noktası 196 derecedir.

 - Erime noktası - 210 derecedir.

 Bu şekilde yukarıda verilen özellikleri ile beraber azot doğa ve yaşam için önemli bir yer tutar. Özellikler atmosfer ve havanın önemli bir bölümünü kapsar.