EğitimMülteci girişimciler için ‘Mentor Köprüsü’ projesi

Mülteci girişimciler için ‘Mentor Köprüsü’ projesi

21.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) AB tarafından fonlanan ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) koordinasyonuyla Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) - ENHANCER Projesi’ni yürütüyor.

Mülteci girişimciler için ‘Mentor Köprüsü’ projesi

Bu kapsamda HKÜ tarafından uygulanan “Yeni Ürün Geliştirmek için Altyapının Güçlendirilmesi ve Mentor Köprüsünün Kurulması” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz ve ICMPD/ENHANCER Hibe Yönetimi Ekip Lideri Mehmet Çağlar Aydın katıldı.

Haberin Devamı

Programın açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli “ENHANCER programında uygulanan proje ile yerli girişimcilerin yanı sıra geçici koruma altındaki göçmenler tarafından işletilen KOBİ’lerin de yeni ürün geliştirmeleri desteklenecektir. Bu amaçla Kalyon Garaj altyapısı yeni makine ve yazılımlarla güçlendirilmiştir. Projede açılan çağrı ile KOBİ ve girişimcilerden başvurular alınmaktadır. KOBİ’lerimize yeni ürün fikirleri için iş planı hazırlama desteği verilecek ve deneyimli mentorler ile eşleştirilecektir. Bu sayede yeni ürünlerini en doğru yöntemlerle üretilmesi ve ticarileştirilesi sağlanacaktır” dedi.
Türkiye’ye gelen geçici koruma altındaki göçmenlerin ekonomik entegrasyonunu hedefleyen bir proje yürüttüklerini belirten Mehmet Çağlar Aydın ise “Bu proje Avrupa Birliği tarafından fonlanıyor. Yaklaşık 50 milyon Avro bütçesi var. Nitelikli girişimcilere destek olmaya çalışıyoruz. Temel hedefimiz, ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak ve yeni girişimciler yetiştirmektir. Gaziantep’te çok iyi bir işbirliğimiz var. Hibe almaya hak kazanan kurumlarımızdan birisi de Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ydi. Kısa sürede bu projeyi büyütüp geliştirdiler” diye konuştu.