EğitimMarş Motoru Nedir, Ne İşe Yarar? Marş Motorunun Görevleri Nelerdir?

Marş Motoru Nedir, Ne İşe Yarar? Marş Motorunun Görevleri Nelerdir?

21.04.2022 - 01:20 | Son Güncellenme:

Aracın en önemli parça kısımları içerisinde marş motoru gelir. Peki, marş motoru nedir, ne işe yarar? Marş motorunun görevleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Marş Motoru Nedir, Ne İşe Yarar Marş Motorunun Görevleri Nelerdir

Arabalar içerisinde birçok farklı parça bulunur. Bu parçalardan biri olarak marş motoru önemli bir yere sahiptir. Özellikle arabanın hareketi konusunda ilk sıralarda yer aldığını ifade etmek mümkün.

Haberin Devamı

 Marş Motoru Nedir, Ne İşe Yarar?

 Otomobillerde ilk hareketi sağlayan parça marş motoru olarak bilinir. Marşa basıldığı andan itibaren Marş motoru dişlisi ve marşa bağlı volan dişlisi birbirine kavraşıp dönme hareketine oluşturur. Böylece ortaya çıkan etki krank miline aktarılmış olur. Sonuç olarak araba motoruna ilk hareket verilir ve araç hareket eder. Yani bu şekilde bir nevi dönme momenti oluşturulmuş olur. Tamamen senkronize şekilde parçalar birbiriyle bağlantılı olarak hareket eder. Yapılan ilk hareket ile birlikte araç bulunduğu eğim fark etmeden hareket etme yeteneğini kazanır.

 Marş Motorunun Görevleri Nelerdir?

 Sağlamış olduğu görevler ile birlikte marş motoru önemli bir yere sahiptir. Bu görevleri genel olarak belirli yapıları altında ele almak mümkün.

Haberin Devamı

 - Motora ilk hareketi veren parçadır.

 - Marş motoru dişlisi ile volan dişlisi birbirine senkronize olarak çalışır.

 - Motora ilk hareketi verilmiş olur.

 - Motorun dişisinin çalışmasına yardımcı olur.

 Bu şekilde sağlamış olduğu pek çok önemli görevi ile beraber marş motoru önemli bir yer tutar. Kısacası aracın çalışması için vazgeçilmez parçadır.