14.12.2021 - 15:19 | Son Güncellenme:
Manevi temizlik, ilk akla gelen temizlikten çok farklıdır. Manevi temizlik aslında dini bir konudur. Bu temizliği kişi yalnızca kendisine uygulayabilir. Manevi temizlik yapmak isteyen kişilerin öncesinde mutlaka manevi temizliğin ne olduğunu ve gerçek anlamda nasıl yapılabileceğini öğrenmesi gereklidir.
Manevi Temizlik Nedir?
Manevi temizlik bir nevi kişinin bedenini değil de ruhunu temizlemesi olayıdır. Bu temizliğe aynı zamanda kalp temizliği de denilmektedir. Manevi temizlik kişinin kötülüklerden arınması ve uzak durmasıdır. Bu sayede manevi olarak kirlenmez ve maneviyatını temiz tutar.
Manevi Temizlik Nasıl Yapılır?
Manevi temizlik, kötü olan her şeyin uzaklaştırılması ile yapılır. Yani kişinin kendini arındırmasıdır. Kalp ve dil temizliği olarak da bilinen manevi temizlik, kişinin kötülük düşünmemesi, kötü söz söylememesi, hasetlenmemesi, düşmanlık ve kin duymaması, dedikodu yapmaması, hırstan ve kıskançlıktan uzak durması ile yapılır. Kısaca kişinin karşı tarafa ve kendine zarar verecek duygu, düşünce ve davranışlardan uzak durması ile yapılır.
Manevi Temizlik Örnekleri Nelerdir?
Manevi temizliğe birçok örnek verilebilir. Bunlardan bazıları; güler yüz, tatlı dil, hoşnutluk sağlamak, güzel bakmak, güzel düşünmek, hasretlik ve kindarlık duymamak, kimse ile düşman olmamak ve dedikodudan uzak durmaktır.
'Çalkala', 'Pırlanta', 'Nazar', 'Ders Olsun', 'İntikam', 'Gölge' gibi şarkılarıyla hafızalara kazınan şarkıcı Demet Akalın, geçtiğimiz akşam Nevşehir'de sahne aldı. Mekanda sigara içenlere tepki gösteren ünlü şarkıcının o halleri gündem oldu.