EğitimMalzeme Nedir? Malzemelerin Tanımı Ve Sınıflandırılması

Malzeme Nedir? Malzemelerin Tanımı Ve Sınıflandırılması

17.03.2021 - 16:11 | Son Güncellenme:

Günlük yaşamımızda kullandığımız her ürün bir malzemeden üretilmiştir. Bu sebeple malzemelerin hayatımızdaki önemi de oldukça fazladır. Malzeme nedir? Malzemelerin tanımı ve sınıflandırılması nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Malzeme Nedir Malzemelerin Tanımı Ve Sınıflandırılması

Malzemeler çeşitli maddelerden meydana gelmektedir. Bu maddelerin farklı mukavemetleri ve değişik özellikleri bulunur. Bir ürün üretilirken kullanılış amacı göz önünde bulundurularak malzeme seçimi yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Malzeme Nedir?

Bir amaç doğrultusunda bir ürün elde etmek amacı ile kullanılan materyal malzeme olarak adlandırılmaktadır. Bunun yanında Türk Dil Kurumuna göre ise malzeme, kendisinden bir ürün elde edilen madde olarak adlandırılmaktadır. Malzemeler kullanılış amaçlarına ve özelliklerine göre farklı şekillerde sınıflandırılmaktadır. 

Malzemelerin Tanımı ve Sınıflandırılması

Malzemeler çeşitli özellikleri ve kullanım amacına göre şu şekilde sınıflandırılır.

Kompozitler

Seramikler

Metaller

Polimer

Metaller: Demir ve demir dışı olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Metaller grubuna alüminyum, bakır, çinko vb. maddeler girmektedir. Bu elementler yalnız başına kullanılamaz. Bu sebeple birbirleri ile karıştırılarak alaşım elde edilmektedir.

Haberin Devamı

Seramik: Kil ve kaolen benzeri malzemeler karıştırılıp yüksek dereceli fırınlarda pişirilmesi ile seramik elde edilir. 

Polimerler: Polimer halk arasında plastik ismi ile de bilinmektedir. Petrol ve türevlerinden üreritilir.

Kompozit: Çeşitli malzemelerin karıştırılıp daha iyi özelliklere sahip yeni bir malzeme eldesine kompozit ismi verilmektedir.