EğitimKurumsal Vatandaşlık Nedir? Kurumsal Vatandaşlık Davranışları Nelerdir?

Kurumsal Vatandaşlık Nedir? Kurumsal Vatandaşlık Davranışları Nelerdir?

25.02.2022 - 13:23 | Son Güncellenme:

Pek çok yerde karşı karşıya kalınan durumlardan biri kurumsal vatandaşlık sözcük grubudur. Fazla bilinmese bile günlük yaşamı etkileyen önemli unsurlar içerisinde yer aldığını ifade etmek gerekir. Peki, kurumsal vatandaşlık nedir? Kurumsal vatandaşlık davranışları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Kurumsal Vatandaşlık Nedir Kurumsal Vatandaşlık Davranışları Nelerdir

 Kurumsal vatandaşlık şirketler ve toplum ile birlikte devlete hitap etmektedir. Bu yönüyle önemli bir yere sahip olduğunu söylemek mümkün. Taşımış olduğu anlam ile beraber aynı zamanda kurumsal vatandaşlık davranışları söz konusudur.

Haberin Devamı

 Kurumsal Vatandaşlık Nedir?

 Farklı sektörlerden şirketlerin topluma ve devlete karşı sorumluluk bilinci taşımaları kurumsal vatandaşlık olarak bilinmektedir. Bu sorumluluğa bağlı olarak topluma ve devlete göre bilinç elde eder. Genel olarak olumlu bir anlamı vardır ve bu olumlu anlamda üzerinden, ‘iyi ve olumlu’ gibi sıfatların kullanmasına gerek bulunmaz. Bu sıfatlar zaten taşımış olduğu anlam üzerinden önemli bir yere sahiptir.

 Kurumsal Vatandaşlık Davranışları Nelerdir?

 Kurumsal vatandaşlık davranışları aynı zamanda belli bir boyut üzerinden ele alınır. Bu boyutlar üstelik değişik tanımlamalar eşliğinde ifade edilir.

 - Özgecilik

 - Sivil Erdem

 - Vicdanlılık

 - Nezaket

 - Sportmenlik

 Genel olarak yukarıda verilen tanımlamalar ile birlikte kurumsal vatandaşlık davranışları ele alınır. Bu davranışlar şirketlerin toplum ve devlet üzerine sorumluluklarıdır. Öne çıkan böylesi vatandaşlık davranışları ile birlikte, şirketler yaptıkları işleri ve görevleri bağlı olarak bu yapıları sergilerler. Özellikle toplumsal yaşamda önemli bir yere sahiptir.