EğitimKös İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Kös Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Kös İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Kös Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

11.03.2022 - 17:09 | Son Güncellenme:

Özellikle savaşlarda kullanılan bir alet olması ile beraber kös ön plana çıkıyor. Çok bilinen bir kelime olmaması ile beraber, taşıdığı anlam üzerinde farklı yerlerde cümle içerisinde kullanılır. Peki, kös ile ilgili cümleler nelerdir? İçinde kös kelimesi geçen örnek cümleleri derledik.

Kös İle İlgili Cümleler Nelerdir İçinde Kös Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Genellikle savaşlarda at ve deve ya da araba gibi araçlarda taşınan, işaret vermek amaçlı kullanılan büyük davul kös olarak ifade edilir. Özellikle eski zamanlarda çok fazla kullanmış, günümüzde daha çok geleneksel olarak değerlendirilen bir yapılır. Taşımış olduğu anlamı ile birlikte cümle içerisinde de farklı biçimlerde kullanılabilir.

Haberin Devamı

Kös ile İlgili Cümleler Nelerdir?

Eski dönemlerde savaşlarda işaret vermek için kullanılan bir davul olarak kös öne çıkıyor. Özel bir yapısı olması ile beraber aynı zamanda oldukça yüksek bir ses çıkarır. Tabii günümüzde daha çok eğlence ya da farklı durumları anlatmak amaçla kullanılır. Bu doğru da cümle içerisinde de yaygın olarak değerlendirilir.

İçinde Kös Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Kös kelimesi ile birlikte kullanılabilecek birçok değişik cümle ön plana çıkıyor.

‘’Savaş esnasında atın üzerindeki birinin elinde kös vardı.’’

‘’Devenin üzerindeki iki kişi kös çalarak ilerliyordu.’

‘’Eski zamanlardaki savaşlarda kös kullanan görevliler bulunurmuş.’’

Bu şekilde kös kelimesi ile birlikte birçok değişik cümle kurmak mümkün. Özellikle günümüzde öğrencilerin merak ettiği ve cümle içerisinde öğrenmek istediği kelimeler arasında geliyor. Elbette amaca uygun olarak taşıdığı anlam ile tek başına da kullanılabilir.