EğitimKırsalda okullaşma hamlesi büyüyor

Kırsalda okullaşma hamlesi büyüyor

04.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından aktif olarak kullanılmayan köy okullarının yeniden açılarak yaşam merkezlerine dönüştürülmesi projesi kapsamında, Ankara’da ilk Köy Yaşam Merkezi’nin açılışı yapıldı. Altındağ Aydıncık köyünde yer alan, içinde anaokulu da bulunan merkezin açılışını yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İnşallah, 12 Eylül’de eğitim öğretim yılı başladığı zaman bin köy okulunu halk eğitimi merkezi, köy ilkokulu, anaokulu olarak açabilme ve Külliye’de çok güzel bir tanıtımla tüm kamuoyuyla bu adımı paylaşabilme imkânımız olacak” dedi.

Kırsalda okullaşma hamlesi büyüyor

HANDE ATILGAN - Kovid-19 sürecinden sonra insanların yavaş yavaş köylere dönmeye başladığını belirten Bakan Özer, “Nasıl ülkelerin enerji teminiyle ilgili süreçleri çok iyi kontrol etmesi gerekiyorsa, artık tarım ve hayvancılık da en kritik alanlar olmaya başladı. İşte bu eğilimleri göz önünde bulundurarak, ‘köylerdeki okullarımızı atıl durumdan kurtaralım ve vatandaşımızın erişimine açalım’ dedik. İlk etapta bin 800 köyde, 12 bin çocuğumuz, sadece bu yönetmelik değişikliğiyle ana sınıflarında yer buldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tüm Köy Yaşam Merkezleri’nde mutlaka Halk Eğitimi Merkezi olacağını kaydeden Bakan Özer, şunları söyledi: “Orada vatandaşlarımız tarım, hayvancılık veya kişisel gelişimle ilgili hangi eğitimi istiyorlarsa erişebilecekler. Eğer Halk Eğitimi Merkezi olarak da açabilme imkânı yoksa Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte yaz kamplarına dönüştüreceğiz. Yani ilkokulundan anaokuluna halk eğitimi merkezinden gençlik kampına, çok fonksiyonlu bir şekilde kullanabilme imkânı olacak köy yaşam merkezlerinde.”