EğitimKia Markası Hangi Ülkenindir? Kia Araçlar Nerede Üretilir?

Kia Markası Hangi Ülkenindir? Kia Araçlar Nerede Üretilir?

20.05.2021 - 01:38 | Son Güncellenme:

Dünyanın en önemli araba markaları arasında Kia gelir. Çok uzun yıllardır piyasada olan marka, günümüzde hala dünya çapında önemli bir kitleye sahiptir. Peki Kia markası hangi ülkenindir? Kia araçlar nerede üretilir? İşte bu konu hakkında merak edilen bilgiler.

Kia Markası Hangi Ülkenindir Kia Araçlar Nerede Üretilir

Kia sadece otomobil değil aynı zamanda önemli bir bisiklet üreticisi olarak da öne çıkar. Bu üretimleri kapsamında dünyanın pek çok farklı ülkesinde her sene milyonlarca satış gerçekleştirmektedir. Tabii bu önemli markanın hangi ülkeye ait olduğu ve nerede üretildiği de merak edilen konular içerisinde geliyor.

Haberin Devamı

 Kia Markası Hangi Ülkenindir?

 1944 yılında kurulan Kia markası, Güney Kore'ye ait önemli bir otomobil firmasıdır. Aynı zamanda önemli bir otomobil ve bisiklet üreticisi olarak da ifade etmek mümkündür. Özellikle 1998 yılında Hyundai ile yapılan ortaklık sonrası, çok daha önemli bir atılım gösterdi.

 Kia Araçlar Nerede Üretilir?

 Menşei Güney Kore olan Kia araçlar, aynı şekilde yine Güney Kore'de üretimi gerçekleşmektedir. Dünyanın en önemli otomobil markalarından biri olması ile beraber, bisiklet ve motosiklet üzerinden de önemli bir potansiyel teşkil eder.