Eğitimİstikbal-İ Kıble Nedir? İstikbal-İ Kıble Nasıl Yapılır?

İstikbal-İ Kıble Nedir? İstikbal-İ Kıble Nasıl Yapılır?

29.07.2022 - 14:44 | Son Güncellenme:

Namaz kılarken uyulması gereken 12 farz bulunmaktadır. Bu farzlardan altı tanesi namazın içindeki farzlar ve altı tanesi de dışındaki farzlar olarak bilinmektedir. Namazın şartlarından birisi de istikbal-i kıble olarak ifade edilebilir. İstikbal-i kıble, kişinin namaz kılarken yüzünü kıbleye dönmesi gerektiğini ifade eden bir ifadedir. İşte, istikbal-i kıble hakkında merak edilen tüm detaylar.

İstikbal-İ Kıble Nedir İstikbal-İ Kıble Nasıl Yapılır

 İstikbal-i kıble, sahih bir namaz kılınabilmesi için yerine getirilmesi gereken şartlardan birisidir. İstikbal-i kıble, namaz kılarken Mekke de yer alan Kabe-i Muazzama'ya yönelinmesi gerektiğini ifade etmektedir. İstikbal-i kıble, namaz kılan kişinin kıbleye yönelmesi gerektiğini ifade etmektedir.

Haberin Devamı

 İstikbal-i Kıble Nedir?

 İstikbal-i kıble namazın farzları arasında yer almaktadır. Namaz kılan kişinin yönünü Kabe’ye doğru ayarlaması gerektiğini ifade etmektedir. Kıble, namaz kılınırken kişinin yönelmesi gereken doğrultuyu belirtmektedir. Müslümanların kıblesi, Mekke’de yer alan Kabe olarak bilinmektedir. Bu yüzden namaz kılarken Kabe’ye doğru yönelmesi gerekmektedir. Farklı yönlere doğru namaz kılınması doğru olmaz.

 İstikbal-i Kıble Nasıl Yapılır?

 Bir kişinin namazının geçerli olması için, namazın farzlarını yerine getirmesi gerekmektedir. İstikbal-i kıble de namazın farzları arasında yer almaktadır. Namaz kılarken kişinin yönünü kıbleye doğru dönmesi gerekmektedir. Müslümanların kıblesi ise Mekke’de yer alan Kabe olarak ifade edilebilir. İstikbal-i kıble yapılması için, namaz kılacak olan kişinin yönünü kıbleye doğru çevirmesi gerekmektedir. Kıble dışında farklı bir yöne doğru namaz kılan kişinin namazı ise kabul olmamaktadır.