Eğitimİsrailiyat Ne Demek? İsrailiyat TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İsrailiyat Ne Demek? İsrailiyat TDK Sözlük Anlamı Nedir?

22.08.2022 - 15:51 | Son Güncellenme:

İsrailiyat, Hz. Yakub'un lakabı veya ikinci adı olarak bilinmektedir. Aslında Hz. Yakub'un ikinci adı İsrail kelimesi olmasına rağmen nisbet ismi oluşturduğundan, çoğulu olan İsrailiyat tercih edilmektedir. Peki, İsrailiyat ne demek? İsrailiyat TDK sözlük anlamı nedir sizler için merak edilen detayları derledik.

İsrailiyat Ne Demek İsrailiyat TDK Sözlük Anlamı Nedir

Yahudi ve Hristiyan kaynaklardan nakledilen İsrailiyat kelimesinin, kıssa ve efsane gibi anlamları bulunmaktadır. Hz. Yakub'un soyundan gelen Yahudiler, İsrailoğulları diye anılmaktadır. Bazı alimler, bu dine ilave etmeye çalıştıkları asılsız ve uydurma haberler için israiliyat kelimesini kullanmaktadır.

İsrailiyat Ne Demek?

İsrailiyat terim anlamıyla tam olarak hangi manaya geldiği, nasıl ortaya çıktığı ve Müslümanlar tarafından ilk ne zaman kullanıldığı, bilinmemektedir. İsrailiyat, bir İslam dini terimi olarak kullanılmaktadır. İsrail kaynaklı rivayetlerin bütününü temsil etmektedir.

İsrailiyat TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İsrailiyat teriminin TDK sözlük anlamı, İslami kaynaklara kasıtlı veya kasıtsız olarak aktarılan Hristiyan ve Yahudi kültürlerine ait sosyal ve mitolojik olaylar olmaktadır. İsrailiyata ait bilgilerin ve haberlerin, hadis ve Kur'an-ı Kerim ile örtüşmesi durumunda kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.