Eğitimİn Vivo Nedir? İn Vivo İle İn Vitro Farkları Nelerdir?

İn Vivo Nedir? İn Vivo İle İn Vitro Farkları Nelerdir?

07.04.2021 - 12:09 | Son Güncellenme:

Biyolojik açıdan bir anlamı bulunması ile beraber, in vivo merak edilen kelime gruplarından biridir. Peki İn vivo nedir? İn vivo ile in vitro farkları nelerdir? İşte bu kelime grubu hakkında merak edilen bilgiler.

İn Vivo Nedir İn Vivo İle İn Vitro Farkları Nelerdir

 Belli başlı bazı farkları olması ile beraber in vivo ile in vitro ortak bir yapıya sahiptir. Bu yapı üzerinden anlamları ve aynı zamanda farklarının ne olduğu da merak edilen konular içerisinde geliyor. Canlı organizmaların ve vücut parçaları açısından önemli olduğunu söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

 İn Vivo Nedir?

 Belli bir organizma ya da organizma parçasından yanı sıra, canlı bir organizma ile organizmanın bütününün varlığını belirtmek için kullanılan ifadeye in vivo denir. Bu bağlamda bir araştırma biyolojik açıdan ele alındığı vakit, vücudun bir bütün olarak incelenmesi şeklinde ifade etmek mümkün. Bu konuda yapılacak olan araştırmalar için ele alınan önemli tabirler ve yapılar arasında gelir.

 İn Vivo İle İn Vitro Farkları Nelerdir?

 Ortak anlamları bulunması ile beraber in vivo ve in vitro belli başlı bazı farklar taşımaktadır. Bu iki yapı arasındaki farkı daha iyi anlayabilmek için belli başlı birtakım örnekler vermek yeterlidir.

 Örneğin in vivo vücut açısından yapılacak araştırmanın bütününü temsil eder ve anlatır. Yani bir vücut üzerinden ele alındığı vakit vücudun belli bir kısmını değil, tamamını ifade eder. Ancak söz konusu in vitro olduğu vakit vücut parçasını ele alan ve araştıran unsurdur. Buna bir örnek vermek gerekirse doku, hücre ya da organ ifade edilebilir. Hücresel bileşen kapsamında ise protein ile biyomoleküler üzerinden anlatılabilir.

Haberin Devamı

 Yani in vivo vücudu bütün olarak alır ve bu bağlamda araştırma gerçekleştirme imkanı sağlar. Söz konusu in vitro olduğu vakit ise, vücudun belli parçalarına ele alan ve bu doğrultuda araştırma gerçekleştiren yapıdır.

 

Yazarlar