EğitimHard Copy Ne Demek, Türkçesi Nedir? Hard Copy Nasıl Alınır?

Hard Copy Ne Demek, Türkçesi Nedir? Hard Copy Nasıl Alınır?

07.09.2022 - 12:47 | Son Güncellenme:

Basılı kopya ya da basılı nüsha olarak hard copy İngilizce üzerinden Türkçeye çevrilmektedir. Özellikle günlük yaşamda birçok farklı alanda kullanılan çıktı olarak da anlatmak mümkün. Hard copy üzerine merak edilen detayları derledik.

Hard Copy Ne Demek, Türkçesi Nedir Hard Copy Nasıl Alınır

 Doğrudan kullanım için fiziksel bir nesnenin kopyasının alınması hard copy biçiminde değerlendirilir. Türkçeye çevrilmesi ile birlikte basılı kopya ya da basılı nüsha şeklinde kullanılır.

Haberin Devamı

 Hard Copy Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Basılı kopya ile birlikte basılı nüsha olarak hard copy çevrim yapılmaktadır. Genelde fiziki açıdan gerçekleştiren bir baskı üzerinden kullanım için hazırlanan ürünler olarak öne çıkarılır. Fiziki olarak bir yapının kopyası alınır ve bu kopya doğrultusunda değişik alanlarda kullanılır.

 Hard Copy Nasıl Alınır?

 Toplu şekilde fotokopi makinesi doldurulmak suretiyle, direkt olarak çıktı almak hard copy olarak öne çıkar. Ağzı doldurulmak suretiyle bir bütün olarak komple ele alınır. Böylece gün içerisinde bu kopya birçok farklı yerde amaca uygun biçimde kullanır. Özellikle okullar ile beraber birçok farklı alanda değerlendirilen bir kopya çeşidi olduğunu yine ifade etmek mümkün.