EğitimGök Tanrı İnancı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tengricilik Ne Demek?

Gök Tanrı İnancı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tengricilik Ne Demek?

23.02.2022 - 14:22 | Son Güncellenme:

Gök tanrı inancı terimi ile hayatın birçok alanında karşılaşmanız mümkün olmaktadır. Gök tanrı inancını ilk defa duyduğunuz zaman ise sahip olduğu anlam ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Gök tanrı inancı nedir, özellikleri nelerdir? Tengricilik ne demek? Gök tanrı inancı hakkında tüm detayları derledik.

Gök Tanrı İnancı Nedir, Özellikleri Nelerdir Tengricilik Ne Demek

Gök tanrı inancı, Orta Asya'da yaşamlarını sürdürmekte olan eski Türklerin inancı olarak ifade edilebilir. Gök tanrı inancı aynı zamanda Kök Tengri inancı olarak da ifade edilebilmektedir. Gök Tanrı teriminin aynı zamanda Ulu Tanrı manasına gelecek şekilde kullanıldığını söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

 Gök Tanrı İnancı Nedir, Özellikleri Nelerdir?

 Gök tanrı inancında yaratıcının tek bir tane olduğuna inanılmaktadır. Gök tanrı inancı Türkler tarafından sahip olunan bir inanış olduğunu söylemek mümkündür. Gök tanrı inancına göre, sonsuz göğün ruhudur ve eşi benzeri yoktur. Aynı zamanda Gök Tanrı inancına göre günlük yaşam olaylarına müdahale edilmez. Ancak yaşanılan olumsuz durumlarda mesela savaş olması gibi durumlarda kendisinden yardım istenilir. Eski bir Türk inancı olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. 

 Tengricilik Ne Demek?

 Tengricilik, Gök Tanrı inancı olarak da ifade edilebilmektedir. Eski Türkler ve Moğollar tarafından yaygın olarak inanılmakta olan inanç olarak bilinmektedir. Tengri kelimesi eski Türkçe kaynaklara göre Tanrı anlamına gelmektedir. Tengricilik, Orta Asya'da yaygın olarak inanılmakta olan dini bir inanç olarak ifade edilebilir.