Eş Anlamlı KelimelerDolayısıyla Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Dolayısıylanın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Dolayısıyla Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Dolayısıylanın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

25.06.2022 - 13:04 | Son Güncellenme:

Dolayısıyla kelimesi o nedenle, bu yüzden anlamlarına gelen bir sözcüktür. Bu durumda nedeniyle, yüzünden gibi sözcükler hem dolayısıyla kelimesinin açıklaması olurken hem de eş anlamlıları olmaktadır. Dolayısıyla sözcüğü ile aynı anlamı içeren, cümle içerisinde aynı anlamı karşı tarafa veren kelimeler eş anlamlıları olmaktadır. Dolayısıyla kelimesinin hakkında tüm detaylar sizler için derledik.

Dolayısıyla Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Dolayısıylanın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Dolayısıyla sözcüğü ile eş anlama gelen 9 farklı kelime vardır. Bu kelimelere aynı zamanda anlamdaş da denmektedir. Çünkü sözcüklerin eş anlamlı olması için anlamlarının aynı şeyi ifade etmesi gerekir.

Haberin Devamı

 Dolayısıyla Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

 Dolayısıyla kelimesinin eş anlamlısı olan ve ilk olarak akla geleni nedeniyle kelimesidir. Sebebiyle, yüzünden ve münasebetiyle kelimeleri de herkes tarafından bilinen eş anlamlıları arasındadır. Hasebiyle, haysiyetiyle, binaenaleyh, zımnen ve zımnında sözcükleri ise diğerlerine oranla daha az bilinen ve kullanılan eş anlamlılarıdır.

 Dolayısıylanın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

 Dolayısıyla kelimesinin eş anlamlısı 9 sözcük vardır. Bu sözcükler şunlardır; nedeniyle, münasebetiyle, hasebiyle, haysiyetiyle, binaenaleyh, zımnen ve zımnında. Bu sözcükler birbiri yerine yazıldığında anlamda bir değişiklik olmadığı için hepsi eş anlamlıdır.