EğitimEndüksiyon Nedir? Endüksiyon TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Endüksiyon Nedir? Endüksiyon TDK Sözlük Anlamı Nedir?

04.02.2022 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türkçe içerisinde birbirinden farklı kullanımı bulunan kelimeler yer almaktadır. Bu kelimelerin günlük kullanım şekillerini merak eden kişiler çeşitli araştırmalar yapmaktadır. Farklı kaynaklardan araştırılan kelimelerden biri endüksiyondur. Endüksiyon kullanım şekli ve cümle içerisindeki yeri ile merak konusu olmaktadır. Endüksiyon nerelerde kullanılır ve TDK sözlük anlamı nedir sorusunun cevaplarını sizler için derledik.

Endüksiyon Nedir Endüksiyon TDK Sözlük Anlamı Nedir

 Son zamanlarda sık sık karşımıza çıkan kelimelerden biri endüksiyon kelimesidir. Kullanım alanı tümevarım olarak bilinen bu kelime genelleme yapılan cümlelerde tercih edilmektedir. Farklı konuları genelleme tekniği ile anlatmaya yardımcı olan kelime olarak endüksiyon kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Endüksiyon Nedir?

 Endüksiyon kelimesi tümevarım anlamlarına gelmektedir. Kelime farklı olguların bir arada kullanılması ya da genelleme yapma şeklinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda özel kullanımlardan genel kullanıma geçiş süreci olarak da endüksiyon kelimesi cümle içerisinde tercih edilmektedir.

 Endüksiyon TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Endüksiyon kelimesi TDK sözlük anlamı genelleme ya da tümevarım şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Kelime tamamen çeşitli olguların tek bir kelime üzerinde toplanması ile anlatıma geçmektedir. Son zamanlarda özellikle genel metinlerde endüksiyon kelimesi kullanılmaktadır.