EğitimEndirekt Malzeme Nedir, Ne İşe Yarar? Endirekt Malzeme Örnekleri Nelerdir?

Endirekt Malzeme Nedir, Ne İşe Yarar? Endirekt Malzeme Örnekleri Nelerdir?

08.02.2022 - 15:40 | Son Güncellenme:

Endirekt malzeme birçok kişi tarafından merak edilen ve ne işe yaradığı araştırılan konulardan biridir. Özellikle üretim sektöründe çalışan kişiler tarafından endirekt malzemeler merak edilen konular arasındadır. Bu bakımdan endirekt malzemenin ne olduğunu öğrenebilir ve bu bilgiye sahip olabilirsiniz. Endirekt malzeme nedir, ne işe yarar? Endirekt malzeme örnekleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Endirekt Malzeme Nedir, Ne İşe Yarar Endirekt Malzeme Örnekleri Nelerdir

Endirekt Malzeme Nedir, Ne İşe Yarar?

Haberin Devamı

 Endirekt malzeme ilk madde ve malzemedir. Bu malzemeler ürün ile doğrudan bir bağlantısı olmayan ya da teknik güçlükler nedeniyle hesaplanmalarındaki endirekt olarak kabul edilmekte olan ilk madde ve malzemelerdir. Endirekt malzeme ürünlerin oluşturulması sırasında kullanılan ve müşteriye gönderilmeyen ama kullanılan malzemedir.

 Endirekt malzemeler ürünlerin temel yapısını oluşturmayan fakat ürünün oluşturulması için gerek duyulan doğrudan ya da dolaylı madde ve malzemelerdir. Bu maddeler direkt malzemelere göre daha az ihtiyaç duyulan malzemelerdir. Endirekt malzemeler her ürünün içinde miktar olarak değişiklik gösterebilir. Endirekt malzemeler ürünlerin yapılması için gerek duyulan malzemelerdir.

Haberin Devamı

 Endirekt Malzeme Örnekleri Nelerdir?

 Endirekt malzeme örneklerinin ne olduğu merak edilen bir konudur. Endirekt malzemelere işletme malzemeleri ya da yardımcı malzemeler girer.

 Örneğin bir sucuğun üretilmesi için kullanılan baharatlar yardımcı malzeme olarak kabul edilir. Baharat sucuk üretilmesi için gereklidir fakat ne kadar miktarda kullanılması gerektiği duruma göre değişebilir. Bu nedenle de baharatın maliyeti endirekt malzeme gideri olur.