EğitimEğitim Tedbir Kararı Ne Demek? Eğitim Tedbiri Kime Verilir?

Eğitim Tedbir Kararı Ne Demek? Eğitim Tedbiri Kime Verilir?

20.01.2022 - 03:38 | Son Güncellenme:

Okullarda uygulanan eğitim tedbiri kararı pek çok kişi tarafından bilinmemekle birlikte sıklıkla araştırılmaktadır. Danışmanlık ve eğitim tedbiri kararları konusunda bilgisi olmayan pek çok okul idaresi bilgi eksikliğinden dolayı hatalar yapmaktadır. Peki eğitim tedbir kararı ne demek? Eğitim tedbiri kime verilir? Sizlere eğitim tedbiri kararları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Eğitim Tedbir Kararı Ne Demek Eğitim Tedbiri Kime Verilir


Okullarda Çocuk Koruma Kanununa göre danışmanlık ve eğitim tedbiri kararları uygulanmaktadır. Bu kararlar bazen danışmanlık ve eğitim olarak bir tek karar içerirken bazen de her iki tedbir kararı birden gelmektedir.

Eğitim Tedbir Kararı Ne Demek?

Çocuklar eğitim kurumlarında gündüzlü veya yatılı devam edebilmektedir. Bu şekilde eğitim alamayan çocukların evde eğitim almalarına, özel eğitim alması gereken çocukların ihtiyaçlarına göre eğitim kurumuna devamına, ailelerine veya öğretmenlerine ve personeline, bir meslek veya sanat edindirmek için kursa gitmesine yönelik uygulanan tedbirlere eğitim tedbirleri adı verilmektedir.

Eğitim tedbirinde uzman personel, araç ve gerek sağlanması, çocuğun iş veya meslek edinmesi için meslek veya sanat edindirme kurslarına gitmesine veya özel ya da kamu sektöründe işe yerleştirmesine yönelik tedbirler de yer almaktadır.

Eğitim Tedbiri Kime Verilir?

Eğitim tedbiri kararları yönetmelikte açıkça belirtilmiştir. Eğitim tedbiri kapsamında hedeflenenler rehberlik personelinin alanında olmamaktadır. Eğitim tedbiri uygulamaları okul müdürü ve müdür yardımcının sorumluluğunda olmaktadır. Ayrıca okul içerisinde başka bir personele bu görevin verilmesi veya sevk edilmesi yönetmeliğe uygun olmamaktadır.