EğitimE-Posta Adresi Nasıl Açılır? Yeni E-Mail Adresi Nasıl Kurulur?

E-Posta Adresi Nasıl Açılır? Yeni E-Mail Adresi Nasıl Kurulur?

03.05.2021 - 22:07 | Son Güncellenme:

Günümüzde mail ile iletişim oldukça fazla yaygındır. İş hayatında ya da okul hayatında mail aracılığı ile mesajlaşan kişiler mail adreslerinin nasıl kurulduğuna dair bilgi araştırması yapmaktadırlar. Günümüzde herkesin en az bir adet bir mail adresi edinmesi gerekir. Mail adresi edinmek isteyen kişiler de gerek internet gerekse de farklı platformlarda e-posta adresinin nasıl açıldığını araştırmaktadırlar. Peki e-posta adresi nasıl açılır? Yeni bir e-mail adresi nasıl kurulur? İşte e-posta adresi açmak için tüm detaylı bilgiler.

E-Posta Adresi Nasıl Açılır Yeni E-Mail Adresi Nasıl Kurulur

E-posta adresi e-mail adresi olarak da bilinmektedir. E-posta adresi açmak için kullanılan servis ağları yer almaktadır. Eğer sizin de bir e-posta adresiniz yok ise bu yöntemleri izleyerek kısa süre içerisinde bir e-posta adresi edinebilirsiniz.

E-Posta Adresi Nasıl Açılır?

E-posta adresi açmak için Hotmail ya da Google servis ağlarını kullanabilirsiniz.
Google servis ağı en yaygın e-mail ve e-posta açmak için kullanılan servis ağıdır. Öncelikle Google aracılığı ile bir e-mail adresi açacaksanız support.google.com adresine giriş yapmış olmanız gerekiyor. Bu adrese giriş yaptıktan sonra hemen aşağıda bir "hesap oluştur" butonu göreceksiniz. Hesap oluştur butonuna tıkladıktan sonra sizden kişisel bilgileriniz istenecektir.

Kişisel bilgileriniz ad soyad ve doğum tarihidir. Adınızı ve soyadınızı doğru bir şekilde girdikten sonra aşağıda yer alan kullanıcı adı kısmına doğru bir e-mail adresi girmiş olmanız gerekiyor. Adınız ve soyadınız ile bir e-mail adresi alabilirsiniz. Fakat aynı ad ve soyad ile başkaları da e-mail hesabı almış olabilir. Bu noktadan itibaren deneme kombinasyonları ile birlikte kendinize en uygun olan e-mail adresini bulabilirsiniz. Eğer sürekli olarak denediğiniz kombinasyonlar kullanılıyorsa Google tarafından önerilen adları da kullanabilirsiniz.

Yeni E-Mail Adresi Nasıl Kurulur?

Yeni bir e-mail adresi oluşturmak istiyorsanız öncelikle Hotmail adresine giriş sağlamış olmanız gerekiyor. Hotmail adresine girdikten sonra sağ üstte yer alan hesap oluştur seçeneğine tıklayın. Buradan istediğiniz uzantıda e-posta adresi açmak mümkündür. Adınızı ve soyadınızı girdikten sonra kullanıcı adı yani e-mail adresinizin ana adını da girmiş olmanız gerekiyor. E-mail adresinizi girerek aşağıda yer alan şifre belirleme yerinden şifrenizi girebilir hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Hesabınızı oluşturmadan önce güçlü bir şifre belirlediğinizden emin olun. Şifrede mutlaka sayı özel karakter ve normal harf gerekmektedir. Bu şekilde e-mail şifresi belirleyerek güçlü bir e-mail adresi parolası oluşturabilirsiniz. Böylece kendi e-mail adresinizi oluşturarak istediğiniz e-mail adresine doğrudan mesaj atabilir ve diğer insanlarla iletişim kurabilirsiniz.