EğitimCranium Nedir, Türkçesi Ne Demek? Cranium Kemiği Nedir?

Cranium Nedir, Türkçesi Ne Demek? Cranium Kemiği Nedir?

21.04.2022 - 01:40 | Son Güncellenme:

Cranium, sıklıkla araştırılan konular arasındadır. Özellikle kullanım alanı açısından da yüksek öneme sahip olan konular arasındadır. Bu bakımdan Cranium nedir öğrenebilir ve hangi kemik olduğu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Cranium nedir, Türkçesi ne demek? Cranium kemiği nedir detaylarıyla derledik.

Cranium Nedir, Türkçesi Ne Demek Cranium Kemiği Nedir

Cranium, kelime anlamı olarak kafatası anlamına gelir. Cranium Türkçe olarak kafa kemiği ya da kafatası anlamlarına gelir.

Haberin Devamı

 Cranium Nedir, Türkçesi Ne Demek?

 Bir tıp terimi olarak bilinen Cranium birçok kişi tarafından anlamı araştırılan kelimelerden biridir. Tıp sözcüklerinin anlamlarını tıp terimleri sözlüğünden öğrenmek ve bu sayede doğru anlamlarını öğrenmek mümkündür. Cranium, tıp kelime olarak Türkçe anlamı kafatası ya da kafa kemiği olarak karşımıza çıkan bir kelimedir. Kafatası başı oluşturan kemikli bir yapıdır ve bunun için de tıpta Cranium denmektedir.

 Cranium Kemiği Nedir?

 Tüm omurgalılarda kafatası (Cranium) splanchnocranium ve neurocranium olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Neurocranium bölümünde beynin yerleştirilmiş olduğu cavum cranii anlamına gelen kafatası bölümüdür. Bu da saçlı deri altında yer alan bölüm olarak karşımıza çıkar. Saçlı derinin dışındaki bölüm ise yüz yani Facies olarak karşımıza çıkar. Splanchnocranium ise yüz iskeletini oluşturan bölüdür ve bu da splanchnocranium bölümünün neredeyse 4 katı bir büyüklüktedir. Neurocranıum 8 adet bölümden oluşurken yüz kemikleri ise 14 bölümden oluşur. Tüm kemikler birleştiklerinde ise kafatası olarak da bilinen Cranium kemiğini oluşturur.