EğitimCiguli Ne Demek? Ciguli İsmini Nereden Almıştır?

Ciguli Ne Demek? Ciguli İsmini Nereden Almıştır?

06.06.2022 - 23:11 | Son Güncellenme:

Asıl adı Angel Yordanv olan Ciguli, 1957 yılında Bulgaristan'ın Hasköy kentinde doğdu. Küçük yaşta müziğe ilgi duyan Ciguli, henüz 8 yaşındayken akordeon ve org çalmayı öğrendi. 12 yaşından sonra babasıyla birlikte düğünlerde akordeon çalıp şarkı söylemeye başladı. 20 yaşına geldiğinde Bulgaristan'daki en ünlü düğün şarkıcılarından biri oldu. Ciguli ismini nereden almıştır? Ciguli'nin en bilinen ve beğenilen şarkıları neler ayrıntıları ile derledik.

Ciguli Ne Demek Ciguli İsmini Nereden Almıştır

 Ciguli, 1999 yılında çıkardığı Binnaz albümüyle üne kavuştu. Albümde, Binnaz dışında, en çok sevilen şarkılar Aklımı Aldın Elmas, Yapma Bana Numara ve Uçuyorum Tay gibi oldu. 

Haberin Devamı

 Ciguli Ne Demek?

 Ciguli, Angel Yordanov Kapsov aldı Bulgar müzisyenin sahne adıdır. Özgün bir tarzı ve sesi olan Ciguli, sadece Türkiye'de değil, diğer Balkan ülkelerinde de en çok dinlenen şarkıcılardan biridir. 

 Ciguli İsmini Nereden Almıştır?

 Ciguli lakabı, Bulgaristan'daki en hızlı arabalardan birinden esinlenerek şarkıcıya verilmiştir. Müzisyene bu lakabın verilmesinin nedeni, çok hızlı akordeon çalmasıdır. 

 Ciguli'nin Albümleri ve Şarkıları 

 Ciguli, 1999 yılında Binnaz, 2006 yılında Ben Bir Akordeonum albümlerini çıkardı. Saatini Yak ve Yak Motoru da en sevilen şarkıları arasında yer almaktadır.