Eğitim Brezilya'da Şu An Saat Kaç? Brezilya İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?

Brezilya'da Şu An Saat Kaç? Brezilya İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?

26.05.2021 - 06:43 | Son Güncellenme:

Ülkelerin kıtalarda bulunan yerleri ile dünya üzerindeki konumları farklı farklıdır. Bu durumda bazı farklılıklar oluşturmaktadır. Bu farklılıklardan biriside saat farkıdır. Saat farkı meridyenlerin durumlarına göre belirlenmektedir. Bu kapsamda Brezilya ile Türkiye arasında ne kadar saat farkı bulunmaktadır? Peki, Türkiye'de belli bir saatte bulunurken, Brezilya'da saat kaç olmaktadır? İşte, Brezilya ülkesinin ülkemize göre saat hesaplaması ve aradaki saat farkı.

Brezilyada Şu An Saat Kaç Brezilya İle Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir

Brezilya Güney Amerika kıtasında bulunan ülkeler arasındadır. Türkiye ise Asya ve Avrupa arasında bulunmaktadır. Bu durum Brezilya ile Türkiye arasında epeyce bir saat farkının oluşmasına neden olmaktadır.

Brezilya'da Şu An Saat Kaç?

Brezilya, ülkemizin batısında kalmaktadır. Meridyen farkından dolayı 6 saatlik bir fark bulunmaktadır. Türkiye'de Brezilya'ya göre daha erken sabah olmakta ve daha erken hava kararmaktadır. Örneğin Türkiye'de 21:00'ı gösteren saatler Brezilya'da 15:00'ı göstermektedir.

Brezilya ile Türkiye Arasındaki Saat Farkı Nedir?

Türkiye ile Brezilya arasında toplam 6 saat fark bulunmaktadır. Türkiye'nin saatinden 6 saat çıkarılması ile Brezilya'daki saat hesaplanabilmektedir. Türkiye'den yolculuk yapan birisi, Brezilya'da saat farkından dolayı etkilenebilmektedir.