16.06.2021 - 06:13 | Son Güncellenme:
Bilgisayar içerisinde bulunan tüm donanımlar kendi içerisinde farklı görevler edinmiş durumdadır. Ancak aynı zamanda bu donanımlar bilgisayarda bir bütün olarak çalışırlar. Yani her biri bilgisayarı çalıştırmak için diğerine muhtaçtır. Bu bağlamda farklı özellikleri ve güç ile beraber yapısına bağlı olarak önemli donanımlar bilgisayarda yer alır.
Bilgisayarın İç Donanım Birimleri Nelerdir?
Bilgisayarda arzu edilen sonuçları elde edebilmek için bir dizi işlemlerin yapılması gerekir. Bu bağlamda kasa içerisinde farklı bilgisayar iç donanımları bulunur. Her birinin farklı görevleri vardır ve bu görevler bütün olarak bilgisayarın etkin biçimde çalışmasına olanak verir.
Anakart: Veri iletimini sağlama noktasında bilgisayarın en önemli parçası anakarttır. Bilgisayar içerisindeki elektronik devrelere verilmiş olan isimdir.
Yonga seti: Anakart üzerinde işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlayan denetleyici yonga seti olarak bilinir. Özellikle bu konudaki trafiği kontrol eder ve bilgisayarın etkin biçimde çalışmasını sağlar.
İşlemci: Bilgisayarda bulunan bütün programları çalıştırmak suretiyle, programların görevini yapması için destek sağlar. Özellikle bilgisayar alırken mutlaka işlemciye çok dikkat etmek gerekir.
RAM: Elektrik kesintisi gibi herhangi bir durum söz konusu olduğunda, bilgisayar içerisindeki bilgileri koruyan yapı olarak öne çıkar. Diğer bir ifade ile kısa süreli depolama alanı şeklinde anlatmak mümkün.
Bellek: Bilgisayar içerisinde yer alan bilgilerin depolanması ile beraber, İhtiyaç halinde çıkarılmasını sağlayan bellektir.
Sabit disk: Bilgisayardaki büyük dosyaların kalıcı olarak saklanmasındaki en önemli görev sabit diske aittir.
Güç kaynağı: Elektrik enerjisi sağlayan cihaz olarak ise güç kaynağı öne çıkar.