21.10.2021 - 16:01 | Son Güncellenme:
Bibliyografik künye en basit anlatımı ile kitapların adresi olarak ifade edilebilir. Bu terim kaynakça olarak da isimlendirilir. Makale ya da ödev hazırlamada da çeşitli kaynaklardan faydalanılır. Bu kaynakların çalışma sonunda belirtilmesi gerekir.
Bibliyografik Künye Nedir, Nasıl Yazılır?
Çeşitli kitaplarda bulunan bibliyografik künyeler kitaplar için bir kaynakça niteliğine sahiptir. Kitap adresleri için kişilerin kitabın bibliyografisine bakması gerekir. Öğrencilerin hazırlamış olduğu proje ödevlerinde, tez ve bilimsel araştırmalarda da sonda belirtilen kaynakça bölümü bibliyografik künye olarak isimlendirilir.
Bibliyografik Künye Sıralaması Nasıl Olur?
Bibliyografik künyelerde öncelikle yazar soyadı ve sonrasında yazarın adı yazılır. Ardından eserin adı yazılır. En son ise eserin yayınevi ile yayın yeri yazılır. Bu bilgiler yazılırken her bilgiden sonra araya virgül konulmalı en sonunda ise nokta ile bitirilmelidir. bibliyografik künye yazımlarında kişilerin bu kurallara dikkat etmesi son derece önemli olan bir konudur.
Şimdilerde TRT'de yayınlanan Teşkilat dizisinde başrol oynayan ve Altay karakterine can veren Tolga Sarıtaş ve eşi Zeynep Mayruk'un bebek bekledikleri iddia edildi. Çiftin çıkan haberler sonrası sosyal medya paylaşımları dikkatlerden kaçmadı.