EğitimArabada Güneş Yanığı Nasıl Geçer? Kaportadaki Güneş Yanıklarına Ne İyi Gelir?

Arabada Güneş Yanığı Nasıl Geçer? Kaportadaki Güneş Yanıklarına Ne İyi Gelir?

15.04.2021 - 16:01 | Son Güncellenme:

Güneş yanıkları arabanın boyasının etkisini hava şartları, yağmur, kar, güneş ışığı gibi nedenlerden dolayı kaybetmesi sonucunda ortaya çıkan bir durumdur. Oto tamircilerinin tabiri ile bu yanıklar araç kanseri olarak da nitelendirilebilir. Araçta oluşan güneş yanıkları, arabanın güneş yanıkları ön kaputta, tavan bölgesinde ve arka bagaj kapağında sıkça görülüyor. Arabada güneş yanığı nasıl geçer? İşte, tüm detaylar.

Arabada Güneş Yanığı Nasıl Geçer Kaportadaki Güneş Yanıklarına Ne İyi Gelir

Araçlarda bir kere güneş yanığı oluştuktan sonra bu yanıkların çaresi bulunmuyor. Güneş yanığı araba üzerinde küçük bir nokta üzerinde ortaya çıktığı için bu yanıklar, zamanla gitgide büyüyor ve oldukça büyük bir alana yayılıyor.

Arabada Güneş Yanığı Nasıl Geçer?

Arabada güneş yanığı oluşmamasına çok dikkat etmek gerekir. Çünkü güneş yanığının bir çözümü bulunmuyor. İnsanlar uzun yıllar boyunca çalışıp tüm birikimlerini bir arabaya veriyor ve daha sonra çevresel faktörler sonucunda güneş yanığı oluşması sinir bozuyor. Havaların ısınması ile birlikte insanlar piknik alanlarına, deniz kenarlarına giderek gezip dinlenme ihtiyacı duyuyor.

Hava sıcaklığının yüksek olduğu zamanlarda güneş ışıkları aracınızın boyasının deforme olmasına yol açabilir. Özellikle uzun süre güneş ışınının altında kalan araçlarda, sıcak bölgelerde görülen güneş yanıkları çok ciddi ve derin boyutlarda değilse pasta ve cila uygulaması yapılarak yanıklar giderilebilir. Pasta uygulaması ile yüzeyde yer alan hasarlı katmanı aşındırarak altta bulunan sağlam boya katmanı ortaya çıkarılır. Pastadan sonra uygulanması gereken kaporta cilası ise, hasarlı bölge eskisi gibi parlak, düz ve temiz görünür.

Kaportadaki Güneş Yanıklarına Ne İyi Gelir?

Kaportada bulunan güneş yanıkları, zamanla çevresel faktörler, yüksek sıcaklık ve yağış gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkar. Kaportada oluşan güneş yanıkları ise ancak pasta ve cila uygulaması yapılarak giderilebilir. Aracınıza düzenli olarak pasta, cila ve bakım uygulaması yaptırarak güneş ışınlarından hasar görmesini önleyebilirsiniz.

Kaportada oluşan güneş yanıklarına düzenli olarak pasta cila uygulaması yaptırdığınız zaman derin yanıklar oluşmasını önleyebilir ve aracınızı koruyabilirsiniz. Aracınızı güneş yanıklarından korumak için aracınızı olabildiğince kapalı bir otoparkta muhafaza etmeli ya da çok sıcak günlerde aracınızın üzerine bir branda açarak güneş ışınlarından önemli ölçüde koruyabilirsiniz.