EğitimAÖF sınav sonuçları açıklandı mı?

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı?

31.01.2016 - 23:16 | Son Güncellenme:

AÖF dönem sonu sınavları 23-24 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildi. Soru ve cevapları açıklanan sınavın sonuçları henüz açıklanmadı. Ne zaman açıklanacağı ise merak konusu. Devamı haberimizde.

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı

Açık Öğretim Fakültesi sınavları her yıl olduğu gibi yine bu yıl da ocak ayı içerisinde gerçekleştirilmiştir. Bazı sebeplerden dolayı lisans eğitimi alamayan vatandaşlar için gerçekleştirilen bu açık öğretim sınavları dönem olarak iki kez yapılır. Üniversitelerde gerçekleşen kasım ayında ki ilk sınava vize denir. Bu vize sınavı aynı şekilde açık öğretim fakültelerinde de gerçekleştirilir. Ülkemizde açık öğretimden eğitim veren üç üniversite bulunmaktadır. İstanbul Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi öğrencilerine bu kapsamda eğitim verir. Kendini geliştirmek üzere olsun başka bir alanda lisans eğitimi almak isteyenler olsun bu açık öğretim fakülteleri oldukça talep görmektedir. Her türlü bölüm bu fakülteler de yer alır. Bu bölümlerden dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Bu size kalmıştır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

AÖF SINAV SORULARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Anadolu Üniversitesi en kapsamlı olarak eğitim veren fakültedir. Vatandaşlar başvurularını yapıp, sınav olacağı yeri kendilerine göre seçerler. Birey olarak bizler her türlü alanda tercihimizi yapabiliriz. Final sınavı olan bu sınav 23 Ocak Cumartesi ve 24 Ocak Pazar günlerinde yapılmıştır. Zorlu maraton artık sona ermiştir.

Adaylara ter döktüren Açık Öğretim Fakültesi güz dönemi sınavları artık geride kalmıştır. 2016 bahar dönemi için de yeni değişiklikler yapılarak eğitim verilmeye aynı normal üniversite öğrenimi gibi devam edecektir.

Haberin Devamı

Sınav sonuçlarının açıklanması ise ilgili kurumlar tarafından sınav olunan tarihten 15 gün sonra belirleneceği duyurulmuştur. Son zamanlarda hızla büyüyen ve de bir o kadar da gelişen bir internet sistemi içerisinde yaşamaktayız. Dünya çapında gerçekleşen bu gelişmelerin etkisi ülkemizde de sürmektedir. Bu gelişen teknoloji sayesinde her hangi bir sınav sonucu daha hızlı okunmaya başlanmıştır. Bu da bizlerin merakını daha az yaşamasını sağlamıştır.

Her sınavdan sonra merak içine düşen biz vatandaşlar olarak sınavın nasıl geçtiği hakkında tahminlerde bulunsak bile sonuçlar net bir şekilde açıklanana kadar henüz tam olarak kesin bir yargıya varamayız. Bu nedenle de sonuçların açıklanacağı günü stresli bir şekilde bekleriz. Bizler her zaman girdiğimiz bu sınavlardan sonuca ulaşmak için belli bir zaman bekleriz.

Ancak gün geçtikçe artarak çoğalan internet teknolojisi sayesinde aylarca sınav sonuçlarını beklemek yerine yalnızca birkaç hafta beklememiz yeterli olacaktır. Üstelik bu kısa zaman dilimi içinde bizler sonucumuzu internete bağlanabildiğimiz her yerden öğrenebiliriz. Şöyle bir dışarı çıkıp baktığımızda karşılaşacağız ki hemen hemen her vatandaşın ellerinde birer telefon vardır. Bu sahip olduğumuz cep telefonları ile internete bağlı olduğumuz takdirde sonucumuzu bu şekilde bile öğrenebiliriz.

Haberin Devamı

Sınava giriş için gerekli olan öğrenci giriş belgemizde yer alan aday şifremiz ve T.C. kimlik numaramız ile Açık Öğretim Fakültesi Sonuç Açıklama Sistemine bizler sonuçlar açıklandığında giriş yapabiliriz. Dakikalar içerisinde de sınav sonucumuzu kolaylıkla öğrenebiliriz. Dışarda dahi olsanız internete erişiminiz varsa kolaylıkla bu sisteme giriş yapabilirsiniz.