EğitimAntistatik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Antistatik Ürünler Nelerdir?

Antistatik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Antistatik Ürünler Nelerdir?

25.08.2022 - 15:24 | Son Güncellenme:

Genel anlamı üzerinden statik olmayan ya da statik elektrik üretmeyen şeklinde antistatik öne çıkar. Özellikle amaca uygun olarak farklı maddelerde kullanılır ve oldukça etkilidir. Antistatik üzerine anlamı ve bu konuda öne çıkan ürünler. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Antistatik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Antistatik Ürünler Nelerdir

Birçok değişik maddede amaca göre kullanılan antistatik, Türkçe üzerinden statik olmayan şeklinde ifade edilir. Yani bununla beraber statik elektrik üretmeyen bir yapı olduğunu söylemek mümkündür. Bu yapıyı üretmeye malzemelerdir ve değişik alanlarda farklı seçenekler doğrultusunda kullanılır.

Antistatik Ne Demek?

Statik elektrik üretmeyen ya da statik olmayan uygun malzemeler antistatik şekilde bilinmektedir. Yani bu elektriği üretmeyen uygun malzemeler olarak ön plana çıkarlar. Böylece farklı amaçlara altında gerektiği yerlerde bu maddeler kullanılır.

Antistatik TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu açısından antistatik iki sözcük grubu üzerinden ele alınır ve ifade edilir.

- Statik olmayan
- Statik elektrik üretmeyen

Yukarıda verilen yapı doğrultusunda uygun malzemeler ve maddeler antiseptik olarak bilinmektedir. Özellikle statik elektriğin birikmesi ve engellenmesi ile azaltılması amaçla kullanılan maddeler olduğunu söylemek gerekir.

Antistatik Ürünler Nelerdir?

Özellikle statik elektriğin birikmesini azaltmak, önlemek ya da engellemek için antistatik ürünler ön plana çıkar. Bu konuda örnek olarak yüksek voltajlı güç kaynağı kullanan temassız işlemler öne çıkabilir. Diğer yandan ESD bileklik ya da statik bileklik gibi ürünlerde ön plana çıkar. Birçok farklı bileşen olarak da yine maddesel açıdan ele alınır ve ürün şeklinde kullanılır.