EğitimAnafarta Ne Demek? TDK'ya Göre Anafarta Kelimesi Ne Anlama Gelir?

Anafarta Ne Demek? TDK'ya Göre Anafarta Kelimesi Ne Anlama Gelir?

26.03.2021 - 13:06 | Son Güncellenme:

Anafarta kelimesi tarih derslerinde duyabileceğiniz bir kelimedir. Anafartalar kahramanı gibi terimler duymuş olabilirsiniz. Anafarta kelimesinin tarih dersiyle alakası yoktur aslında belirli bir yeri anlatmak için kullanılmaktadır. Anafarta nedir? Anafarta ne için kullanılmaktadır? Anafarta neresi için kullanılmaktadır? Anafarta kelimesi ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

Anafarta Ne Demek TDKya Göre Anafarta Kelimesi Ne Anlama Gelir

Anafarta çok fazla rüzgar alan yer demektir.

Haberin Devamı

 Anafarta Ne Demektir?

 Anafarta çok rüzgar alan büyük açıklıklara denmektedir. Mustafa Kemal’in kurtuluş savaşında ki bir unvanı da Anafartalar komutanı Mustafa Kemal’di. Yani Anafarta kelimesi açıklık ve çok rüzgar alan yerleri temsil etmek için kullanılan bir kelimedir. Bir yerin Anafarta olarak kabul edilmesi için açıklık olmasına gerek yoktur önemli olan nokta fazla bir rüzgar almasıdır.

 TDK’ya Göre Anafarta Nedir?

 Tdk’ya göre Anafarta kelimesi 8 karakterden meydana gelmektedir. Anafarta kelime anlamı olarak çok yel alan yer olarak bilinse de TDK sözlüğünde bulunmamaktadır. Anafarta eskiden kullanılan ve açık alanlar için kullanılan bir kelimedir. Çanakkale de büyük Anafarta çeşitliği de bulunmaktadır. Fakat Anafarta kelimesi Türkçe sözlüklerde geçmemektedir.