EğitimAmors Çekim Nedir, Nasıl Yapılır? Amors Çekim Örnekleri...

Amors Çekim Nedir, Nasıl Yapılır? Amors Çekim Örnekleri...

13.04.2022 - 01:39 | Son Güncellenme:

Amors çekim, sıklıkla araştırılan çekimlerden biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da yüksek öneme sahip çekimler arasındadır. Bu bakımdan amors çekim nedir öğrenebilir ve nasıl yapıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Amors çekim nedir, nasıl yapılır? Amors çekim örneklerini detaylarıyla derledik.

Amors Çekim Nedir, Nasıl Yapılır Amors Çekim Örnekleri...

Amors çekim, parça anlamına gelir. Amors çekim kamera açı çeşididir ve diyaloglar esnasında iki tarafın da gözükmesi için bir oyuncunun omuz arkasından çekilir.

Haberin Devamı

 Amors Çekim Nedir, Nasıl Yapılır?

 Amors çekim, bir kamera açısı çeşididir ve diyalog sırasında bir oyuncunun omuz arkasından çekilir. Genelde tek karede birden fazla durumun anlatılması için mekanın ışığı, kameranın açısı ve kameranın odağı ayarlanır. Amors çekimde de diyalog vardır ve bu da bir oyuncunun omuz arkasından gösterilir.

 Diyalog eksenini izleyiciye göstermek ve daha geniş açı ile daha büyük bir resim görmesini sağlamak amacı ile amors çekim tercih edilir. Aynı zamanda karakterlerin arasındaki ekseni ve anlık reaksiyonları da izleyici detaylı bir şekilde göstermek amors çekim ile mümkündür. Aks çizgisine dikkat etmek ve 180 kuralını bozmadan aynı omuzdan çekmek amors çekimin inandırıcılığı için oldukça önemlidir ve dikkat edilmesi gerekenler arasındadır.

Haberin Devamı

 Amors Çekim Örnekleri

 Amors çekim bir oyuncunun omuz arkasından çekilir ve bu esnada aks çizgisine de dikkat etmek ve dereceyi hep aynı tutmak gerekir. Aks çizgisinin kayması ile görüntüde farklılık olabilir ve izleyicilerin inandırıcılığı etkilenebilir.