EğitimAlmanya Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Almanya Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

09.02.2022 - 16:24 | Son Güncellenme:

Orta Avrupa'da bulunan Almanya ya da resmi adı ile Almanya Federal Cumhuriyeti; hakkında pek çok araştırma yapılan ülkeler içerisinde bulunmaktadır. Almanya'nın doğusunda; Çek Cumhuriyeti ve Polonya, kuzeyinde; Kuzey Denizi, Baltık Denizi, Danimarka, güneyinde; İsviçre ve Avusturya, batısında ise; Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Fransa bulunmaktadır. Peki Almanya para birimi nedir? Kısaca tarihçesi ve sembolü nedir tüm detayları ile derledik.

Almanya Para Birimi Nedir Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

 Almanya; çok eski bir tarihe sahip olan ülkeler içerisinde yer almaktadır. Bununla beraber Orta Avrupa'da yer almakta olan bir ülkedir. 

Haberin Devamı

Almanya Para Birimi Nedir? 

Almanya'nın resmi para birimi Euro olarak bilinmektedir. Almanya; Mark para biriminden sonra Euro'ya geçmiştir. Euro'nun kısaltması ise; EUR şeklindedir. Almanya'da kullanılan en ufak Euro alt para birimi ise Cent'tir. 

Kısaca Tarihçesi ve Sembolü

Almanya tarihi; çok eski zamanlara dayanır. Bunun yanı sıra Cermenlerin ilk şekilde Roma İmparatorluğu zamanlarında devlet kurmaları ile başlamaktadır. Roma Cermen İmparatorluğu ile de 1806 senesine dek devam etmektedir. Bu dönem içerisinde ulaştığı en geniş sınırlar ise; şu an ki Almanya, Çek Cumhuriyeti, Polonya'nın batı tarafları, İsviçre, Slovenya, İtalya'nın kuzeyi ve Fransa'nın doğusunu kapsamaktadır. 

Bu dönemlerden sonra ise Almanya Konfederasyonu, Almanya İmparatorluğu, Weimar Cumhuriyeti ve Üçüncü İmparatorluk şeklinde farklı şekillerde kurulmuştur. II. Dünya Savaşı sonrasında Almanya; Doğu ve Batı şeklinde iki parçaya ayrılmıştır. 1990 senesinden bugüne kadar iki parça birleşip, günümüzdeki Almanya oluşturuldu. Almanya'nın para birimi olan Euro'nun sembolü ise EUR şeklindedir.