EğitimAdc Nedir? Tıp Dilinde Adc Ne Anlama Gelir?

Adc Nedir? Tıp Dilinde Adc Ne Anlama Gelir?

21.03.2021 - 06:45 | Son Güncellenme:

ADC kelimesi sıklıkla kullanılmakta olan bir kelime olma özelliğine sahiptir. Özellikle de tıp dilinde kullanılan ADC hakkında siz de bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. ADC nedir? Tıp dilinde ADC ne anlama gelir? Siz de duyduğunuz ADC hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. ADC hakkında merak ettiklerinizi ve öğrenmek istediklerinizi sizin için derledik.

Adc Nedir Tıp Dilinde Adc Ne Anlama Gelir


ADC kelimesi görünür difüzyon katsayısı manasında kullanılmakta olan bir kelime olarak ifade edilebilir. ADC kelimesi ile tıp dilinde oldukça fazla karşılaşılmakta olan bir kelime olarak bilinmektedir. ADC kelimesinin tanı konulması sırasında kullanıldığı da söylenebilir.

ADC Nedir?

ADC, sağlık sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır. Analog sinyallerin, dijital sinyallere dönüştürülmesini sağlayan bir cihaz olduğu söylenebilir. Özellikle de MR çekiminde yararlanılmakta olan bir teknolojidir.

Tıp Dilinde ADC Ne Anlama Gelir?

Tıp dilinde kullanılmakta olan ADC kelimesi hipoin- tensite sitotoksik ödemi ilgilendiren bir konu olarak ifade edilebilir. ADC kelimesinin aynı zamanda ödem gösteren bir bulgu olduğu da söylenebilir. ADC aynı zamanda biyolojik dokularda gözlenen hareketi ifade etmek için de kullanılmaktadır.