EgeZurna festivali coşkusu

Zurna festivali coşkusu

30.08.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Zurnazen Festivali, Kubat konseri ve zurna üstatları performansı ile başladı. İkinci gün Öykü Gürman sahne aldı.

Zurna festivali coşkusu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 9. Uluslararası Zurnazen Festivali Menteşe İlçesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla devam etti. Dünyada ve Türkiye’de ilk olan festivalin ilk günü Bodrum Kalesi’nde Kubat konseri ve zurna üstatları performansı ile başlarken ikinci gününde şarkıcı ve oyuncu Öykü Gürman sahne aldı.

Haberin Devamı

Etkinliğin ikinci gününe CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, 27.Dönem Muğla Milletvekili Mürsel Alban, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Başkan Ahmet Aras, “Muğla binlerce yıldır sanatla, kültürle yaşamış bir şehir. Dünyada ve ülkemizde ilk olan, farklı coğrafyalardan sanatçıları bir araya getiren Zurnazen Festivali de Muğlamıza çok yakışıyor. 4 ilçemizde çok değerli sanatçıları hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Kültür ve sanatın şehri Muğla bu tür etkinliklerle dünya kenti Muğla vizyonuna emin adımlarla yürüyecek” dedi.

11 zurna sanatçısı

9.Uluslararası Zurnazen Festivali’nin sanat yönetmenliğini Eray İnal, sunuculuğunu da Berkay Tulumbacı yaptı. Vatandaşların ücretsiz olarak katıldığı festivale Bulgaristan’dan 2, Tayvan’dan 1 olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinden toplam 11 zurna sanatçısı katıldı.