EgeYunan kadın girişimci İzmir’de filmmatik açtı

Yunan kadın girişimci İzmir’de filmmatik açtı

27.01.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yunan kadın girişimci Lilian Petkopulu, İzmir Alsancak’ta, işyeri kapalı da olsa dijital kartla otomatik film kiralama imkanı sağlayan sistem kurdu.

Yunan kadın girişimci İzmir’de filmmatik açtı

Petkopulu, sistemi şöyle anlattı: “Müşterimize dijital bir kart verip üye yapıyoruz. O kartla gecenin herhangi bir saatinde kapıyı açıyor, biz olmasak da içeri giriyor. Sonra, bankalardaki otomatik para çekme sistemine benzeyen makineye kartını takıyor. İstediği filmi ekrandan seçiyor ve kiralıyor.” Bine yakın müşterisi olduğunu söyleyen Lilian Petkopulu, şöyle devam etti: “Şimdi Türk dostlardan oluşan bir ailem var. Burada gerçekten çok rahatım. Hiçbir problemim olmadı. Zaman zaman beni ziyaret eden ailem de İzmir’i çok sevdi. Başka bir yere gitmeyi düşünmüyorum. Bütün dünyada bir zaman savaş vardı. Türklerle bizim aramızda da oldu ama bitti. Artık bunları unutmak gerekir. Ben buralı olmak, burada kalmak ve işimi devam ettirmek istiyorum.”
EFSUN YILMAZ İzmir AA



Doğaltaşçılar, İZFAŞ’ın öncülüğünde Çin yolcusu

İZFAŞ, Türkiye’yi yurtdışında temsil etmeye devam ediyor. İZFAŞ bu kez Çin’de bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Xiamen Stone Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu üstlendi. 6-9 Mart 2009 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte Türkiye 20 firmayla temsil edilecek. İtalya, İspanya, Brezilya, Mısır, Hindistan, İran ve Güney Afrika’dan da katılımcı bekleniyor.
İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, “İZFAŞ ve Türk doğaltaş sektörünün işbirliği MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’yla sınırlı kalmıyor. Doğaltaşçılar yurtdışı fuarlarına katılırken organizasyon partneri olarak İZFAŞ’ı tercih ediyor. Xiamen’de de Türkiye’yi birlikte temsil edeceğiz. Amacımız, hem Türk doğal taşını hem de Türkiye’yi tanıtmak. Bu nedenle stant tasarımında Türk mimarisinden yola çıktık. Ahşap ve doğaltaşı birleştirirken, dekorasyonda Türk sanatında simge olmuş çiçek motiflerini kullandık” dedi.
İZMİR Milliyet


PÜİS’ten uyarı
Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası’nın (PÜİS) ocak ayı bayi ve şube başkanları toplantısı, Çeşme’de yapıldı. PÜİS Başkanı Muhsin Alkan, sektörün, en çok vergi veren sektörler sıralamasında altıncı olduğunu, buna rağmen görülmemiş idari para cezalarına maruz kaldığını ve karalanmaya çalışıldığını öne sürdü. Alkan, “Akaryakıt bayileri şu anda patlamaya hazır bomba gibi. Bir sektöre bu kadar yüklenilmesini kabul etmek mümkün değil” dedi.
AHMET AKTAŞ DHA



KOBİ’lere ve girişimcilere teknoloji geliştirme eğitimi
Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege Bölgesi Sanayi Odası Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi işbirliği yaptı. Girişimcilerle küçük ve orta büyüklükte işletmelere (KOBİ) teknoloji geliştirme ve yenilik destekleri konferansı düzenlendi.
TEKMER Müdürü Mustafa Çanakçı, amaçlarının, üniversitelerin bilim-araştırma altyapısını kullanarak KOBİ’lerin yurtiçi-yurtdışı pazarlarını genişletip, rekabet ve teknolojik açıdan güçlenmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Çanakçı, genç girişimcilere, KOSGEB bünyesinde açtıkları ücretsiz eğitim programları dahilinde kendi projelerini üretmeleri, geliştirmeleri ve ticari olarak kazanç sağlamaları için destek olduklarını da belirtti.
Ege Ajans