EgeÖnce tattılar sonra çalıştılar

Önce tattılar sonra çalıştılar

30.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir lezzetlerini deneyimleyen Avrupalı gençler, kentin gastronomi turizmine katkı verecek projeler için fikir üretti

Önce tattılar sonra çalıştılar

Yaşar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Avrupa Turizm Eğitim Kurumları Birliği (ACEEPT) Uluslararası Eğitim Programı, ‘Unutulmaz Gastronomi Turizmi Deneyimleri Yaratmak’ teması ile İsviçre, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, İspanya, İtalya ve Finlandiya’dan 65 öğrenci ve 11 akademisyeni ağırladı.
Öğrenciler; Urla Bağ Yolu, Torbalı Lucien Arkas Bağları, Kemeraltı’nda lezzet turu yaptı. Tarihi Çarşı’da börek, söğüş, Boşnak mantısı, karadut şerbeti, badem ve fıstık ezmesi gibi lezzetleri deneyen öğrenciler, yıllara meydan okuyan yapıların hikayelerini de dinledi.
En sevilen üç lezzet
Sokak lezzetlerinden en çok börek, karadut şerbeti ve ezmeyi beğendiklerini söyleyen öğrenciler, turun ardından yapılan seminerlerler de İzmir’in gastronomi turizmini geliştirmek ve pazarlamak için dijital proje fikirleri üretti. Proje haftasının sonunda, 10 uluslararası öğrenci grubunun sunduğu projeler, İzmir ve özellikle Kemeraltı Çarşısı’nı gastronomi turizmi temelinde geliştirmeyi amaçlayan kurumlara sunulmak üzere kayıt altına alındı.
Akademisyenler ise, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün uygulama mutfağında ‘Hünkar Beğendi’ yaptı.

Yazarlar