EgeManisa'da kupalar gün yüzüne çıktı

Manisa'da kupalar gün yüzüne çıktı

01.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Manisada kupalar gün yüzüne çıktı

Manisa Mensucatspor’un kupaları, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrar gün yüzüne çıkarıldı. Verilen onca emeğin, dökülen terin ve kazanılan başarıların simgesi olan kupalar, Sümerpark Bülent Yelkenci Spor Kompleksi’nde sergileniyor.

Haberin Devamı

Sportif faaliyetlerine 2000’li yıllarda son veren ve son olarak Manisaspor’dan sonra profesyonel liglerde mücadele etme başarısını yakalayan Manisa Mensucatspor, kupalarını tekrardan gün yüzüne çıkardı. Sümerbank’a bağlı olarak, 1954 yılında “Devlet-Halk” ortaklığı şeklinde kurulan Manisa Pamuklu Mensucat Anonim Şirketi, uzun yıllar ülke piyasasının dokuma ve konfeksiyon sektörünü elinde tutabilmeyi başardı. Ekonomik ve sosyal anlamda şehrin gelişimine önemli katkılar sağlayan Manisa Pamuklu Mensucat Anonim Şirketi, spor kulübüyle de yıllarca Manisa sporuna hizmet etti. 2000’li yılların başına kadar sportif faaliyetlerini sürdüren Manisa Mensucatspor, bu süre zarfında çok sayıda başarı kazandı.

Haberin Devamı

Türk futboluna sayısız isim

Uzun yıllar Beşiktaş’ta forma giyen Zeki Önatlı, Bursaspor’da oynayan Ümit Şengül, başarılı Teknik Direktörler Reha Kemal Erginer ve Kemal Özdeş gibi başlıca isimler, Mensucatspor’un Türk futboluna kazandırdıklarından birkaçı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa sporuna ve ülke sporuna hizmet ettiği bu yıllarda sayısız başarı yakalayan ve çok sayıda kupa kazanan Manisa Mensucatspor’u kent hafızasından silmemek için önemli bir çalışma yaptı. Büyükşehir Belediyesi ilk olarak Sümerbank arazisi üzerine yapılan spor kompleksine, Manisa Mensucatspor’un başarısı için yıllarca emek vermiş merhum Bülent Yelkenci’nin adını verdi. Daha sonra ise Büyükşehir Belediyesi, kulübün tarihini gelecek nesillere taşıyabilmek amacıyla Manisa Mensucatspor’un kupalarını bu tesiste sergilemeye başladı.

‘Kendimi şanlı hissediyorum’

1990 yıllarında Manisa Mensucatspor’da forma giymiş ve 1991-1992 yılında kazanılan şampiyonlukta emek veren Ufuk Dündar da tesisi gezip, kupaları inceleyenlerden biri oldu. Dündar, “Manisa’daki Beden Eğitimi ve Spor Akademisinde okuyan öğrenciler ile Manisa’nın spora hevesli, genç yeteneklerini de harmanlayan Manisa Mensucatspor, çok sayıda sporcuyu da ülke sporuna kazandırdı. 1991-92 yılında Mensucatspor formasıyla şampiyon olarak 3. lige çıkarmak bize nasip oldu. O yılda takımın yarısı spor akemisinde okuyan öğrencilerden oluşuyordu. Profesyonel takım başarısını Manisa merkezde Manisaspor’dan sonra yaşatan ikinci kulübüz. Bu anlamda da kendimi şanslı hissediyorum. Bu kupaların sergilenmesi de değerlerimize sahip çıkmamız adına çok önemli” dedi.