EgeManisa’da ‘kirlilik’ uyarısı dinlenmiyor

Manisa’da ‘kirlilik’ uyarısı dinlenmiyor

12.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Manisa’da soba ve kaloriferlerin yakılmasıyla hava kirliliği de başladı.

Manisa’da ‘kirlilik’ uyarısı dinlenmiyor

İl, Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’nin, havası en kirli illerinden biri. Bu yıl da yetkili kurumların, ‘belli saatlerde kalorifer yakılması’ yönündeki uyarılarının dinlenmediği görülüyor. Uymayanlar arasında devlet daireleri de var. Bayındırlık İl Müdürlüğü binasının kalorifer bacasından çıkan yoğun duman, vatandaşlara, “Devlet bunu yaparsa, başkası ne yapmaz” dedirtti.

Aliağa’ya 100 bin kişilik dev arıtma
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gediz, Nif, Menderes ve Yarımada havzalarını kirlilikten kurtarmak amacıyla başlattığı seferberlik sürüyor. Sırada, Aliağa var. 3.2 milyon YTL’lik yatırımla ilçenin kanalizasyon şebekesini yenileyen Büyükşehir Belediyesi, kuracağı biyolojik atıksu arıtma tesisiyle evsel atık su sorununu kökten çözmeye hazırlanıyor. Haraççıbahçe Mevkii’nde yapılacak tesis için ihaleye çıkıldığı, tekliflerin değerlendirilmesinin ardından kazanan firmayla sözleşme imzalanacağı,
çalışmalara hemen başlanacağı, 12 ayda tamamlanacağı ve 100 bin kişinin evsel atığının arıtılacağı bildirildi.
İZMİR Milliyet


Karşıyaka sokakları çiçeklerle bezeniyor
İzmir’de Karşıyaka Belediyesi, kentin daha da güzelleşmesi için kendi imkanlarıyla ürettiği 200 bin çiçeği park ve cadde kenarlarındaki yeşil alanlara dikti. Başkan Cevat Durak, “Bir yandan ilçemizin sokaklarını yenilerken, bir yandan da yeşil alanlarımızı artırmaya çalışıyoruz” dedi. Kendi döneminde yeşil alan miktarının, iki katına çıktığını dile getiren Durak, “Yaz için 200 bin, kış için de 200 bin çiçek üretimi gerçekleştiriyoruz. Çiçeklerle donanmış parkları kullanan hemşerilerimiz, buraları daha çok sahipleniyor, koruyor” diye konuştu.
DHA