EgeKültür balıkçılığının yüzde 65’i Muğla’dan

Kültür balıkçılığının yüzde 65’i Muğla’dan

21.11.2017 - 03:42 | Son Güncellenme:

Türkiye kültür balıkçılığında, hedef büyütüyor. 1987 yılında Bodrum’da Güllük Körfezi’nde temelleri atılan kültür balıkçılığı, geçen 30 yıllık süreç içerisinde Türkiye’de yıllık balık üretiminin yarısına yakın bölümünü karşılıyor.

Kültür balıkçılığının yüzde 65’i Muğla’dan

Bodrum ve Milas!

Haberin Devamı

Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği (SUYMERBİR) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan Bozan, Türkiye’nin AB ülkelerine, hayvansal gıda ürünü kaleminde tek ihracatının kültür balıkları olduğunu belirtti yıllık satış rakamlarının 800 milyon doları aştığını söyledi. Türkiye’den 59 ülkeye balık ihracatı yapıldığını söyleyen Bozan, kültür balığı üretiminin yüzde 65’inin Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinden yapıldığını söyledi. Bozan, “Üretim ve ihracat konusunda 2015 yılında Yunanistan’ı geride bıraktık. 2023 hedefimiz; 1 milyar dolardı. Ancak, sektör bu hedefini 1.5 milyar dolara çıkardı” dedi.

İhsan Bozan, Muğla, Aydın, İzmir ve Mersin’de planlanan üretim alanlarının yanı sıra Ordu ve Samsun’da da üretim alanları için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Bozan, yerli tüketiciye de ‘Kültür balığı tüketilmeli’ çağrısında bulundu. l DHA