EgeKAVGA YOK YASAK VAR!

KAVGA YOK YASAK VAR!

08.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balıkesir İl Spor Güvenlik Kurulu, Altay ile Balıkesirspor’un pazar günkü randevusu öncesi aldığı bu tuhaf kararla iki camiayı incitti

KAVGA YOK YASAK VAR

Balıkesir İl Spor Güvenlik Kurulu’nun, Balıkesirspor ile Altay arasında pazar günü oynanacak maça Altaylı taraftarların alınmaması kararı, İzmir’de şok etkisi yarattı. İki komşu kentin takımları arasında, geçmişe dayanan herhangi bir düşmanlık olmamasına ve ilk yarıda İzmir’deki karşılaşmada taraftarlar arasında hiçbir olay yaşanmamasına rağmen, kurulun stat kapılarını siyah beyazlılara kapatması, büyük tepkiye yol açtı.

Protesto ettiler
İnternet siteleri aracılığıyla kararı protesto eden Altaylılar, ilk yarıda İzmir’e gelen 1000 kadar Balıkesirli taraftar takımlarına destek verirken, bu hakkın kendilerine tanınmamasının çifte standart olduğunu savundu. Siyah beyazlılar, “Böylesine önemli bir maçta takımımızın yanında olmak istiyoruz. Kaldı ki sportif etkinliklere gitmek, en azından bir vatandaşlık hakkı. İlk yarıdaki müsabakada en küçük bir olay yaşanmadı. Kurul, ortada sorun yokken sorun yaratmıştır” dediler.
Altay Başkanı Ömer Hızlıok, kararın soğukkanlılıkla karşılanması gerektiğini söyledi. Hızlıok, “Bu maç bizim için çok önemli. Camia olarak, 90 dakika sonunda alacağımız iyi sonuca kilitlenmeliyiz” dedi.


Gelseler sorun yaşanmazdı


Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk, “Saygı duymaktan başka yapacak bir şey” yok dedi. Aktürk, “Altay Kulübü ve yöneticileriyle en ufak sorunumuz yok. İki takım taraftarları arasında bugüne kadar hiçbir olay yaşanmadı. Altaylılar pazar günü maça gelseydi, yine olay çıkmazdı. Kurul böyle uygun görmüş. Bunu tartışmak hoş olmaz” dedi.


Başkanlar toplanıyor

Spor Toto 2. Lig kulüplerinin başkan ve yöneticileri, bugün İzmir’de Altay’ın ev sahipliğinde bir araya gelecekler. Ege Palas Oteli’nde gerçekleşecek toplantıda kulüp başkanları, tanışmanın yanı sıra ortak sorunları dile getirip, çözüm yollarını tartışacakları bildirildi. Toplantıyı organize eden Altay Başkanı Ömer Hızlıok, İzmir’e gelmesi beklenen Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk’le son gelişmeleri de değerlendirecek. Zirvede ortak sorunlar konuşulacak. Toplantıya katılımın yüksek olması bekleniyor.