EgeKapak toplayarak büyük ödülü kazandı

Kapak toplayarak büyük ödülü kazandı

09.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı. Prof Dr. Nurselen Toygar’a kadın dernekleri tarafından yılın engelleri aşan kadını ödülü verildi.

Kapak toplayarak büyük ödülü kazandı

Öğrencileriyle birlikte “Tane tane kapakları toplayalım adım adım engelleri aşalım” projesi ile engelli vatandaşlara bir umut kapısı açan Prof. Dr. Nurselen Toygar’a kadın dernekleri tarafından Ege Palas Oteli’nde düzenlenen törenle yılın engelleri aşan kadını ödülü verildi. Türk Anneler Derneği Buca Şubesi Başkanı Gülşen Örenel, Toygar’a ödülünü takdim ederken, “Yaşam süresi içinde hayata iz bırakanların takdir edilmesi gerekir. Bir kadın olarak bir ilke imza atıp başarılı çalışmalarda bulunan Prof Dr. Nurselen Toygar hanımefendinin bu başarılarını kendi başarımız olarak taşıdık ve takdir etmek istedik” dedi.
Plaketini alan Toygar, “Projeye başlarken bir kapak kutumuz dahi yoktu, sadece inancımız ve coşkumuz vardı. Türkiye’de büyük ses getiren bu projemiz uluslararası arenada da destek gördü 5 kıtada 44 ülkede kapak toplama çalışmaları başladı” diye konuştu. Töreninin ardından Toygar ve dernek üyeleri Kültürpark fuar alanına geçerek, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kurulan stantları gezdi ve karanfil dağıttı. n DHA