08.12.2024 - 01:36 | Son Güncellenme:
“Akdeniz Tipi Beslenme ve Köklerimizden Tarifler: Sağlık ve Gelenek” temasıyla gerçekleşen etkinliklerde, Levanten Tarifleri yemek kitabı yazarı Ingrid Braggiotti, geçmişten günümüze İtalyan tariflerinin nasıl şekillendiğini ve değiştiğini anlatırken, Gazeteci-Yazar Nedim Atilla, Roma İmparatorluğu’ndan günümüze Akdeniz diyetinin tarihsel yolculuğunu katılımcılarla paylaştı. İtalyan Dostluk ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Giuliano Gloghini, bu yıl 9.’su düzenlenen İtalyan Mutfağı Haftası’nın, Casa Italia için ayrı bir anlam taşıdığını belirtti. Etkinlikler hakkında bilgi veren Dernek Kültür Koordinatörü Timur Guda ise, İtalyan mutfağının sadece yemek değil, aynı zamanda bir kültür taşıyıcısı olduğunu vurguladı.