Egeİzmir zamanın ötesine geçecek

İzmir zamanın ötesine geçecek

30.08.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

İEF, bugün 93’üncü kez ‘teknoloji’ temasıyla kapılarını açıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay , “Bu yıl tüm dünyanın yakından tanıdığı sürpriz konuğumuz da açılış töreninde, etkinlik ve söyleşilerde yer alacak” dedi.

İzmir zamanın ötesine geçecek

93 yıldır ülkemizin ticari ve kültürel hafızasını barındıran önemli bir miras olan İzmir Enternasyonal Fuarı, 30 Ağustos-9 Eylül tarihlerinde Kültürpark’ta ziyaretçilerini geleceğin kapılarını aralamaya davet ediyor. ‘Teknoloji’ temasıyla ve ‘Zamanın Ötesine Geçiyoruz’ sloganıyla düzenlenen Fuar’daki özel teknoloji alanları İzmirlilerin ilgisini çekecek. İEF bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı ve İzmir’in kurtuluşunun 102’nci yıl coşkusuna da ev sahipliği yapacak. Kültürpark Lozan kapısında 19.30’da başlayacak resmi açılış töreni sonrasında 21.30’da Alsancak Gündoğdu Meydanı semalarında 500 dron ile Zafer Bayramı temalı bir gösteri yapılacak. 31 Ağustos’ta saat 19.00’da ise Kültürpark’ta Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda resepsiyon var. Saat 20.30’da teknoloji temasıyla Kültürpark’ta dron şov düzenlenecek.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu kez İzmirlileri bir sürprizin beklediğini belirterek “Tüm dünyanın yakından tanıdığı sürpriz konuğumuz resmi açılış töreninde, ayrıca farklı etkinlik ve söyleşilerde yer alacak” dedi. Sürpriz konuk 1 Eylül’de tarihçi, akademisyen Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan, 2 Eylül’de ise sanatçı Okan Bayülgen ile de ‘Tech Talks’ etkinliği kapsamında İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki bir araya gelecek. ‘Bu yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’nda pek çok konuk şehrin ve ülkenin katılımıyla hem Türkiye’nin ticari ve kültürel hafızasını yaşatacağımızı hem de yarının dünyasını keşfetme fırsatını bulacağımızı belirten Başkan Tugay, “Fuar, teknoloji meraklılarının potansiyelini sergileyebileceği, fikirlerini paylaşabileceği ve geleceğe yönelik projeler geliştirebileceği buluşma noktası olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak teknolojiyi ve yapay zekâyı kent yönetiminde etkin bir şekilde kullanma hedefimiz doğrultusunda, bu tür tematik etkinliklerin yerel işletmelerin dijitalleşmesine ve inovasyon kapasitelerinin artmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki onur konuğu kenti İstanbul oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İBB Miras, İBB Kültür ve Visit İstanbul markaları ile ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Kültürpark’ta Atlas Pavyonu’nda bir Dijital Deneyim ve Sergi Alanı oluşturuldu. Yapay Zeka& VR Çadırı’nda ise ziyaretçiler heyecan ve eğlenceyi bir arada yaşayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, teknoloji ve inovasyonu öne çıkaran uygulamalarıyla Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle ulusal ve uluslararası robotik ve STEM programlarını çocuklarla buluşturuyor. ‘World Robot Olympiad Türkiye 2024’ hakkında bilgi alınabilecek. İZFAŞ ve İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ’nin birlikte düzenlediği ‘Tech Talks’ isimli söyleşilerinin yanısıra Çim Konserleri de vatandaşları ünlü isimlerle buluşturacak.  Genç girişimcilerin sektöre katılması için Start-up Oyun Girişimciliği Yarışması da düzenlenecek. Red Bull, 11 gün süresince Gaming Hub, DJ Workshop, F1 Pist, F1 Simulasyon ve Refleks Oyunu gibi birçok etkinlik gerçekleştirecek. 12. Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maraton’un heyecanı da fuara yansıyacak.

Haberin Devamı

İzmir zamanın ötesine geçecek

Haberin Devamı

Teknoloji özel alanına davet

Fuar’da yer alacak teknoloji özel alanında; teknokentler, organize sanayi bölgeleri, bu alanda faaliyet gösteren dernekler, sivil toplum kuruluşları, yapay zekâdan oyun teknolojilerine, yenilenebilir enerjiden robotik sistemler ve oyun teknolojilerine kadar birçok alanda çalışan firmalar ürün ve hizmetlerini tanıtacak. Belediye şirketleri İZFAŞ ve İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ iş birliği ile girişimcilere ve start-uplara ücretsiz olarak tahsis edilen alanda ise girişimciler yeni iş fikirleri ve inovatif çözümlerini sergileyecek. Fuar, teknoloji meraklılarının potansiyellerini sergileyebileceği, fikirlerini paylaşabileceği ve geleceğe yönelik projeler geliştirebileceği bir buluşma noktası da olacak.

Tam giriş 20 TL öğrenci 7.5 TL

Fuarın giriş ücretleri ise tam 20 TL, öğrenci 7,5 TL olarak belirlendi. Kültürpark’ın tüm kapılarından giriş çıkış yapılabilecek. Etkinlikler 16.00-23.00 saatleri arasında düzenlenecek. 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Ana Sponsoru Folkart, Etkinlik Sponsoru Migros, Teknoloji Sponsoru Vestel, Otomotiv Sponsoru Avek Otomotiv, Ulaşım Sponsoru Avec Rent a Car ve Tema Etkinlik Sponsoru Red Bull olacak.